Άδεια για επαύλεις σε ποταμό στο Μπελαπάις

H Özgür Gazete (15.05.24, ozgurgazetekibris.com) γράφει ότι κατόπιν πιέσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο λεγόμενο τμήμα πολεοδομίας, επιδιώκεται να ξεκινήσει η κατασκευή πολυτελών επαύλεων αξίας εκατομμυρίων αγγλικών λιρών στην κοίτη ποταμού στο κατεχόμενο Μπελαπάις, αναφέρει το ΓΤΠ. 

Το έργο προβλέπεται  να κατασκευαστεί σε κοίτη, όπου συναντιούνται τα νερά 3 ρεμάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι η κοίτη του ρέματος υπερχειλίζει ιδιαίτερα το χειμώνα, όταν υπάρχουν υπερβολικές βροχοπτώσεις και επισημαίνουν ότι έχουν διαμαρτυρηθεί σε όλες τις αρμόδιες

αρχές για το θέμα, αλλά το έργο δεν έχει σταματήσει και μάλιστα κάποιοι υπάλληλοι έχουν υποστηρίξει το έργο για να πουλήσουν σπίτια και να λάβουν προμήθειες.

Για το έργο κατασκευής των επαύλεων κόπηκαν όλα τα δέντρα στο σημείο, αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο είναι γνωστή για την εγγύτητά της στον Τατάρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε η εφημερίδα, ο «δήμος» κατεχόμενης Κερύνειας διαφώνησε με το έργο, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση και ήρθε σε αντιπαράθεση με την «πολεοδομία».

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «ακόμη και αν η εταιρεία έχει δικαιώματα σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο χωροθέτησης, το κράτος μπορεί να ακυρώσει το έργο χωρίς να προκαλέσει βλάβη στα δικαιώματα της εταιρείας» και επιβεβαίωσαν ότι ο Τατάρ παρενέβη προσωπικά και πίεσε για την άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα