Ιβανίσεβιτς: “Όταν προπονείς τον Νόβακ οτιδήποτε εκτός από τίτλο είναι αποτυχία”

Ο πρώην προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, μίλησε για το πόσο απαιτητικός είναι ο Νο1 του κόσμου και την πίεση που βάζει στις προπονήσεις του, ενώ έκανε λόγο και για τις πολλές αντιπαραθέσεις που είχαν μεταξύ τους. 

“Όταν προπονείς τον Νόβακ Τζόκοβιτς, οτιδήποτε άλλο εκτός από την κατάκτηση του τίτλου σε ένα τουρνουά, είναι αποτυχία.”, είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Blick ο Ιβανίσεβτις. “Ειναι μεγάλη πίεση και ο Νόβακ ειναι πολύ απαιτητικός, θέλει πάντα να βελτιώνεται. Από εκεί και πέρα αν δεν μπορεί

κάποιος να το διαχειριστεί καλύτερα να μην αναλάβει τη δουλειά.”

“Η γλώσσα με βοήθησε πολύ γιατί απλά δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο μεταξύ μας. Με τον Νόβακ έχεις μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να του εξηγήσεις κάτι, θέλει να μάθει 15 πράγματα ταυτόχρονα, αλλά έχεις μόνο 3 δευτερόλεπτα για να το κάνεις. Γι’ αυτό πρέπει να συνοψίσεις τα πάντα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά με τον Νόβακ το απόλαυσα.”

Όσο για τις αδυναμίες που μπορεί να έχει ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών ο Ιβανίσεβιτς είπε: “Είναι πολύ δύσκολο να επισημάνουμε τις αδυναμίες τέτοιων παικτών. Είναι αδυναμία αν χάσεις ένα χτύπημα μετά από ένα ράλι 25 χτυπημάτων; Εμείς αυτό κάναμε. Προσπαθούσαμε να δουλέψουμε πάνω σε πολλά πράγματα. Δουλέψαμε πολύ στο service του, ειδικά στο δεύτερο. Δουλέψαμε το παιχνίδι πάνω στο φιλέ.”

“Σε αυτό το τόσο υψηλό επίπεδο, όλα έχουν να κάνουν με τη λεπτομέρεια. Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους ελίτ παίκτες, αλλά όλοι είναι διαφορετικοί. Ο Φέντερερ για παράδειγμα έδειχνε πάντα απόλυτα χαλαρός στις προπονήσεις του, ενώ από την άλλη ο Ναδάλ έβαζε τόση ένταση που είχες την αίσθηση ότι τον κυνηγούσαν 300 λιοντάρια.”

Όσο για τις πολλές αντιπαραθέσεις που είχε ο Τζόκοβιτς ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων, τόσο με τον ίδιο, όσο και με την ομάδα, ο Ιβανίσεβιτς τόνισε: “Αυτό γινόταν ξανά και ξανά. Μερικές φορές μπορούσα να καταλάβω, άλλες φορές όχι. Μετά από 5 λεπτά ηρεμούσε ξανά, αποφορτιζόταν και έπαιζε ελεύθερα. Μερικές φορές στο τένις χρειάζεται ένα μικρό σοκ για να επανέλθει η συγκέντρωση. Αυτό το πνευματικό στοιχείο θεωρώ ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτό το άθλημα.”

The post Ιβανίσεβιτς: “Όταν προπονείς τον Νόβακ οτιδήποτε εκτός από τίτλο είναι αποτυχία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιβανίσεβιτς, “Όταν, Νόβακ,ivanisevits, “otan, novak