Ξεπέρασε το 1,5 δισεκατομμύριο ο Πασχαλινός τζίρος – Βοήθησε και η έναρξη της τουριστικής περιόδου

Αυξημένος σε σχέση με πέρσι ήταν ο εορταστικός τζίρος κατά τις ημέρες του Πάσχα, καθώς ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλη Κορκίδη «η αγοραστική κίνηση, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα ήταν αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι και ικανοποίησε τους ανθρώπους της αγοράς στους κλάδους του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και της διαμονής στο σύνολο της περιφέρειας Αττικής».

«Έξι

στους δέκα καταναλωτές διατήρησαν και αύξησαν τις αγορές τους» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πασχαλινή αγορά ήταν αρκετά έντονη σε κύκλο και όγκο εργασιών, τόσο στο κλάδο των τροφίμων, λόγω του πασχαλινού τραπεζιού, όσο και σε πολλούς άλλους κλάδους της λιανικής, λόγω των παραδοσιακών δώρων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πασχαλινός εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και διαμονής κινήθηκε στο 1,5 δισ. ευρώ.

Σε όλο αυτό βοήθησε ότι το φετινό Πάσχα συνέπεσε ουσιαστικά με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και την αυξημένη κατά 15% τουριστική κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και από τις περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα νησιά μας.

Όπως εκτιμά ο κ. Κορκίδης «η αγορά απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος του δώρου του Πάσχα και σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των μισθών και συντάξεων, οι καταναλωτές επηρεάστηκαν λιγότερο από την ακρίβεια στα τρόφιμα και, κυρίως, του ‘οβελία’ του οποίου και φέτος οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά, λόγω του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους. Είναι γεγονός πως το οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι ήταν φέτος ακριβότερο κατά 6% από πέρυσι και σύμφωνα με το ΙΝΚΑ κόστισε 356 ευρώ. Αντίστοιχα, ο μηνιαίος πληθωρισµός στα τρόφιμα διαμορφώθηκε στο υψηλό 4,8%, όμως, συγκριτικά με τη αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αποκλιμακώθηκε, δίνοντας μια μικρή ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Διαβάστε επίσης:

ΔΥΠΑ: Ξεκινά 75 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Μάιο 

ΔΥΠΑ: Έως τις 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις – Οι δικαιούχοι των 70.000 voucher

Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα: Τα πανηγύρια από την «Ομάδα Αλήθειας» και η φούσκα της Golden Visa και των εξαγορών

Keywords
Τυχαία Θέματα