Για τα πανηγύρια!!!

Γράφω χτες κείμενο με αφορμή συνεχόμενες βλάβες πλοίου/πλοίων της ακτοπλοϊας,ενοχλούνται κάποιοι. Αν δεν γράψεις πάλι ενοχλούνται και σε κατηγορούν ότι συγκαλύπτεις (…) ή αδιαφορείς ή δεν κάνεις καλά την δουλειά σου.

Όταν συμβεί πάνω σε αυτά που γράφεις και λες,κάτι μικρό ή μεγάλο (φωτιά,πλημύρες, καταποντισμοί,ατυχήματα σε τρένα,πλοία,αεροπλάνα, λεωφορεία κλπ) αρχίζουν όλοι «που είναι το κράτος» φονιάδες δολοφόνοι…

Στηλιτεύεις τα κακώς κείμενα είσαι κακοπροαίρετος και κακόβουλος,ρουφιάνος και προδότης…

Φωνάζουν

όλοι και με το δίκιο τους για την ακρίβεια,τους βλέπω όλους εδώ μέσα και φέτος και έχουν ξεσαλώσει σε πάρτυ,χορούς και λοιπά «έκτροπα» λες και δεν υπάρχει αύριο.

Τρέχουν στους δρόμους σκοτώνονται μόνοι τους και σκοτώνουν άλλους παρα το γεγονός ότι χρόνια φωνάζουμε για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη αλλά φταίει και πάλι το κακό κράτος που εσύ σούρωσες και οδηγούσες χωρίς κράνος ζώνη κλπ ή αν τα φορούσες ως οφείλεις αγνοείς ότι σε προστατεύουν σε ταχύτητες κάτω των 80 χλμ (στο κράνος νομίζω τα 37χλμ)

Φέτος δυο νεκροί μέσα σε μικρό διάστημα από βεγγαλικά…διαβάζω ότι ένας ακόμα συνάνθρωπος μας ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικά τις τελευταίες ημέρες…

Φωνάζουμε για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας (και ορθά) και για το πως θα πληρώσουν τον ιδιώτη γιατρό στον οποίο πάμε δυο φορές τον χρόνο (από 50-70€ επίσκεψη-σύνολο 140-150€ το χρόνο) αλλά στις νυχούδες και στις κομμώτριες δίνουμε την εβδομάδα για πεντικιούρ-μανικιούρ και μαλλιά για πλάκα 40-50€ την βδομάδα (150 με 200€ το μήνα)

Κι αν η κυρία είναι συντηρητική το ποσό ετησίως φτάνει τα 600€ για το beaute ενώ στην υγεία η μέση δαπάνη είναι στο ένα τρίτο περίπου. Χωρίς να βάλω τα μποτοξάκια που άντρες-γυναίκες κάνουν στους πλαστικούς της επαρχίας (στην Αθήνα οι τιμές είναι υψηλότερες)

Εκεί δίνουμε από 250€ το εξάμηνο ως και 1000€ το χρόνο μαζί με λοιπές υπηρεσίες κοσμητικής ιατρικής και χωρίς να βάλω τα κόστη σε γυμναστήρια,αδυνατιστήρια,spa και λοιπές ασχολίες (σπορ κυνήγι ψάρεμα ορειβασίες κλπ)

Να μιλήσω για κρέμες αρώματα και λοιπά περιποιητικά προϊόντα ή πάει πολύ ; Ανεβαίνει κι άλλο ο λογαριασμός…

Στα μπουζούκια επίσης τραπέζι ούτε για δείγμα με τα λέλουδα να καίγονται στο πελεκούδι. Ξέρετε καλά πόσο πάει το μπουκάλι και το πανέρι (…)

Φτιάχνουμε μια ζωή όπως την θέλουμε τελικά…γκρινιάζουμε κι από πάνω!

Φέτος είχαμε ρεκόρ ταξιδιών στο εξωτερικό παρακαλώ,ενώ στα εσωτερικά δρομολόγια δεν έπεφτε καρφίτσα σε πλοία και αεροπλάνα.

Για να κλείσεις τραπεζάκι τελευταία στιγμή σε ταβέρνα,εστιατόριο,ουζερί καφενείο,έπρεπε να έχεις βίσμα,ενώ τα ξενοδοχεία γέμισαν όπως και τα σπίτια μέσω πλατφόρμας στα περισσότερα έγιναν εξαιρετικές εισπράξεις!

Οι αντιπροσωπίες αυτοκινήτων δηλώνουν ικανοποιημένες από τις πωλήσεις νέων οχημάτων και το 2024 ενώ ο κατασκευαστικός οργασμός για νέα σπίτια και εξοχικές κατοικίες έχει οδηγήσει σε έντονο προβληματισμό τους κατασκευαστές που δεν βρίσκουν χέρια να χτίσουν κι άλλα!

Η ανεργία είναι στο 9% αλλά οι άνεργοι άφαντοι κι ας σηκώθηκαν οι μισθοί…στον ιδιωτικό τομέα.

Στις βόλτες μου τις προηγούμενες μέρες σε εμπορικά και sm ουρές λόγω των ημερών αλλά οι έμποροι γκρινιάζουν για χαμηλά ταμεία!

Τα μπέρδεψα όλα μαζί. Το ξέρω! Πλοία με νύχια και μποτοξ με σπαλομπροζόλες,ζαντολάστιχα και «ξύδια»

Είναι όμως η γενική εικόνα της σημερινής κοινωνίας που δίνει λεφτά μαύρα σε παράνομα ιδιαίτερα και στον υδραυλικό αλλά φωνάζει για την φοροδιαφυγή και τους πρόσθετους φόρους ως συνέπεια της φοροδιαφυγής που ο ίδιος συντηρεί έμπρακτα.

Αφορά όλους; Σίγουρα όχι !

Αφορά όμως πολλούς ή τους περισσότερους η εικόνα αυτή. Δεν με βρίσκετε αντίθετο για τις επιλογές αυτές όσον αφορά το ευ ζην,άλλωστε μια ζωή την έχουμε.

Απλά δεν συμβαδίζει η γκρίνια με την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω (η πλειοψηφία)

Και μεθαύριο στις ευρωκάλπες θα ψηφίσουμε ποδοσφαιριστές και ηθοποιούς αλλά μετά θα μας φταίει η κακιά Ευρώπη που δεν θα στέλνει κι άλλα λεφτά,μιας και δεν καταλάβαμε ότι τα λεφτά τα φέρνουν (μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων και την ανάπτυξη) ας πούμε, αυτοί που ξέρουν κι όχι αυτοί που απλά είναι γνωστοί απ το γκολ ή τη σαπουνόπερα της τηλεόρασης,αλλά στις Βρυξέλλες δεν μίλησαν μια φορά ή δεν έμαθαν ακόμα τα βασικά στα Εγγλέζικα(που έλεγε και η γιαγιά μου)κι ας έκαναν δυο θητείες με πακτωλό εκατομυρίων στην τσέπη και πολλά ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο τους πλέον σήμερα.

Είμαι σίγουρος! Ούτε αυτό θα κάνετε … Δεν θα μπείτε στον κόπο, να κοιτάξετε βιογραφικά αυτών που ζητάνε ψήφο και θα μας εκπροσωπήσουν εκεί στα ξένα. Περιττό λέτε και το κάνετε πράξη με συνέπειες βέβαια στην συνέχεια.

Η κα Καϊλη ψηφίστηκε πρώτη στο ΠΑΣΟΚ να θυμίσω.

Ο κος Παπαδημούλης στου ΣΥΡΙΖΑ και ο κος Ζαγοράκης διακρίθηκε στην ΝΔ.

Τελικά τι χώρα είμαστε και τι λαός;

Τι δεν καταλαβαίνω;;;

Κώστας Συλιγάρδος

Keywords
Τυχαία Θέματα