Συμφωνία των Πρεσπών: Διαψεύδουν κύκλοι του ΥΠΕΞ εμπλοκή Γεραπετρίτη

Με ιδιαίτερα αυστηρό τόνο κύκλοι του ΥΠΕΞ διέψευσαν δημοσιεύματα που έφεραν τον νυν υπουργό, Γιώργο Γεραπετρίτη, να πληροφορεί τον τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη σύνταξη του κειμένου που έγινε γνωστό ως «Συμφωνία των Πρεσπών».

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος ισχυρίστηκε ότι «καθ´ όλη την διάρκεια που συντάσσονταν το κείμενο της Συμφωνίας ο Γιωργος Γεραπετρίτης είχε λεπτομερή εικόνα μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων! Με τη σειρά του ο Γεραπετρίτης κρατούσε

διαρκώς ενήμερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επομένως, και οι δυο, Γεραπετρίτης και Μητσοτάκης γνώριζαν λεπτό προς λεπτό τις δυσκολίες του διαπραγματευτικού αγώνα που διεξήγαγαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς και παρ´ όλα αυτά ούτε μια φορά η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν έτεινε χείρα βοηθείας, έστεκε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας οχυρωμένη πίσω από τις ασπίδες των ακροδεξιών χλαμυδοφόρων».

Απαντώντας στο δημοσίευμα, οι κύκλοι του ΥΠΕΞ σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι «ο Γεραπετρίτης

δεν γνωρίζει, δεν έχει συνομιλήσει, δεν έχει συναντήσει ποτε τον Κοτζιά.δεν γνωρίζει ποιος συνέταξε τη συμφωνία, ούτε ο ίδιος ούτε το γραφείο του είχε οποιαδήποτε σχέση⁠δεν γνώριζε ούτε λέξη για τη συμφωνία έως ότου κατέστη δημόσια».

Προσθέτουν, δε, ότι «υπάρχουν κοινά ψεύδη και ψεύδη ασύστολης χυδαιότητας. Είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Και υφίστανται ευθύνες, και ποινικές, για όσους τα παράγουν ή διακινούν».

Διαβάστε επίσης

Ο Δένδιας διέψευσε αποστολή κοντέινερ στην Ουκρανία – Επιβεβαίωσε αποστολή οπλισμού σε άλλη χώρα

Κασσελάκης για εφημερία στο «Γεννηματάς»: Αυτή η εικόνα πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων – Η διάσωση του ΕΣΥ πρώτη προτεραιότητα (photo)

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Θετικό ότι συνομιλούμε με την Τουρκία, θα προχωρήσουμε στα θαλάσσια πάρκα – Νέα «πυρά» για τη Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα