Αμερικανός στρατιώτης που κρατείται στη Ρωσία ομολόγησε την ενοχή του για κλοπή

Ο Γκόρντον Μπλακ, ο Αμερικανός στρατιώτης που κρατείται στην πόλη Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας κατηγορούμενος για κλοπή, ομολόγησε την ενοχή του και συνεργάζεται με τις ερευνητικές αρχές, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Συνεργάζεται (στην έρευνα), ομολόγησε (την ενοχή του)», μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Reuters δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με τον Αμερικανό στρατιώτη για να σχολιάσει σχετικά.

Ο Μπλακ, επιλοχίας του αμερικανικού

στρατού, συνελήφθη στις 2 Μαΐου από την αστυνομία της πόλης Βλαδιβοστόκ, στην ρωσική Άπω Ανατολή, ως ύποπτος για κλοπή από γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση. Το δικαστήριο διέταξε την παραμονή του υπό κράτηση ως τις 2 Ιουλίου.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στη Ρωσία, επικαλούμενες μια σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων «την πιθανότητα παρενόχλησης και την υπόδειξη Αμερικανών πολιτών για κράτηση από Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους ασφαλείας» και την αυθαίρετη επιβολή του νόμου.

Αμερικανοί πολίτες έχουν συλληφθεί από τις ρωσικές αρχές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, δημοσιογράφος της Wall Street Journal, ο οποίος συνελήφθη το 2023 κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Διαβάστε επίσης:

Στο μυαλό του Πούτιν

Ερντογάν: Χειρότερο κι από τον Χίτλερ το Ισραήλ – Παρόμοιο τέλος περιμένει τον Νετανιάχου

Ο Μπάιντεν προκαλεί τον Τραμπ να έρθει σε ντιμπέιτ: «Φτιάξε μου τη μέρα, φίλε»

Keywords
Τυχαία Θέματα