24 καινοτόμες «πράσινες» λύσεις φιλοξένησε το φετινό Impact Hub Athens

Ολοκληρώθηκε, όπως έκανε γνωστό, ο κόμβος καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης Impact Hub Athens το Plastic Fantastic Hackathon, μια διεθνής διαδικτυακή διοργάνωση για τη δημιουργία και υποστήριξη καινοτόμων λύσεων για την καταπολέμηση της ρύπανσης των ωκεανών από μικροπλαστικά.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του, αναπτύχθηκαν συνεργατικά καινοτόμες λύσεις για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση, τη συλλογή, την αξιοποίηση, την

πρόληψη και την επαναχρησιμοποίηση των μικροπλαστικών αποβλήτων από 24 ομάδες. Οι ομάδες συμμετείχαν σε masterclasses για την επιχειρηματικότητα και συνομίλησαν με εμπειρογνώμονες όπως ο Bart Stegeman (Climate KIC) και ερευνητές και επιχειρηματίες όπως Θεόδωρος Μερτζιμέκης, από το ερευνητικό πρόγραμμα RAMONES – RAdioactivity Monitoring in OceaN EcosystemS, Andy Bownds, EcoBrixs και Soeren Lex, Plasticpreneur.

Το bootcamp περιελάμβανε επίσης αξιολόγηση από 20 ειδικούς στην περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα, με 15 ομάδες να προχωρούν στο επόμενο στάδιο, όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια των WWF Ελλάς και EU4Ocean και εξατομικευμένη καθοδήγηση από 35 ειδικούς. Οι τέσσερις φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με πιθανούς συνεργάτες, δωρητές και χορηγούς, ενώ θα λάβουν χρηματική ενίσχυση ύψους 8.000 ευρώ, προϊόντα τεχνολογίας αξίας 2.000 και ένα δωρεάν τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης από το Impact Hub Athens.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Impact Hub Athens,