Καναδάς: Γιατροί αρνούνται μεταμόσχευση ήπατος σε 36χρονη αν και ο σύντροφός της είναι συμβατός δότης

Μια ετοιμοθάνατη γυναίκα δεν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος με μόσχευμα που της προσέφερε ο ίδιος της ο σύντροφος, επειδή συνέχιζε να πίνει ενώ βρισκόταν στη λίστα αναμονής. Η 36χρονη Amanda Husk εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και περιμένει το πολυπόθητο όργανο.

Οι γιατροί όμως της αρνήθηκαν τη μεταμόσχευση, καθώς διαπίστωσαν ότι η αλκοολική γυναίκα συνέχιζε να πίνει πριν μπει στο νοσοκομείο.

Συντετριμμένοι οι δικοί της άνθρωποι της ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι έχει μόλις λίγες εβδομάδες ζωής, παρά το

γεγονός ότι η Husk συμφώνησε να μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης μόλις κάνει τη μεταμόσχευση ήπατος.

Ο σύντροφός της Nathan Allen που μίλησε στο CTV News είπε: «Η Amanda ήθελε να εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία και να βεβαιωθεί ότι μετά τη μεταμόσχευση θα αλλάξει η ζωή της». Ο Allen είχε προσφερθεί να γίνει ο ίδιος δότης, καθώς το ζευγάρι έχει την ίδια ομάδα αίματος.

Ωστόσο, οι γιατροί του University Health Network στο Οντάριο αρνήθηκαν το αίτημα μεταμόσχευσης επικαλούμενοι «πώς η ασθενής δεν απείχε από το αλκοόλ».

Η επόμενη ενέργεια του Allen είναι να προσπαθήσει να μεταφέρει τη Husk στην Ευρώπη, όπου θα ήταν δυνατή η μεταμόσχευση, αλλά φοβάται ότι μπορεί να μην αντέξει και να πεθάνει.

«Μας είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι της απομένουν μερικές εβδομάδες ζωής, ίσως και ένας μήνας αν είναι πολύ τυχερή», δήλωσε ο Allen εξηγώντας ότι η θεραπεία μπορεί να κοστίσει 300.000 δολάρια.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σώσω τη ζωή της, όπως ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν και οι γιατροί εδώ».

Η Husk άρχισε να πίνει από την εφηβεία και πάλεψε πολλές φορές για να απεξαρτηθεί.

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει ηθικά ζητήματα καθώς περίπου 600 άτομα περιμένουν σήμερα μεταμόσχευση ήπατος για διάφορους λόγους. Ένας στους δέκα ανθρώπους που κάνουν μεταμόσχευση για αλκοολική ηπατική νόσο επιστρέφει στο ποτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καναδάς, Γιατροί, 36χρονη,kanadas, giatroi, 36chroni