Γαρίδες ψητές
15:02 19/4/2024
- Πηγή: Χρυσές Συνταγές
Προσθήκη στα αγαπημένα
ΥΛΙΚΑ1 κιλό μεγάλες γαρίδες,
1/3 φλ. καλό ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ξεφυλλισμένο θυμάρι,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 καυτερή πιπερίτσα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη,
2 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
1/4 φλ. άσπρο κρασί,
αλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΞεφλουδίζετε τις γαρίδες αφήνοντας πάνω τα κεφάλια.
Βάζετε το θυμάρι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, την πιπερίτσα και τα σκόρδα σε ένα πυρίμαχο ταψί (23 x 35 εκ. περίπου) και τα ανακατεύετε. Τα περιχύνετε
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και απλώνετε σε μια στρώση τις γαρίδες. Το επιστρέφετε στο φούρνο και τις ψήνετε για 6 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις γυρίζετε (αν ξεχωρίσουν μερικά κεφάλια δεν πειράζει), τις επιστρέφετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 4 λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αμέσως τις ραντίζετε με το κρασί. Έτσι, θα δημιουργηθεί η πολύ νόστιμη σάλτσα τους. Ύστερα, βγάζετε και πετάτε τα σκόρδα. Σερβίρετε τις γαρίδες με ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Keywords
γαριδες, φαιη σκορδα, καυτερή πιπεριά, χωριατικο ψωμι, χωριατικο, θυμαρι, ψωμι, ελαιολαδο, κρασι, λαδι, σκορδα, σκορδο, ταψι, ψησιμο, ασπρο
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα
- Μπισκοτένια τσουρεκάκια
- Χτένια στο τηγάνι με βελούδινο πουρέ από καρότο και τζίντζερ
- Τσουρέκι Πασχαλινό
- Φλαούνες αναρής
- Γαριδομακαρονάδα με σος «ρομέσκο»
- Το καλύτερο ελιόψωμο χωρίς ζύμωμα
- Γάμπαρη ψητή
- Πικάντικα Λιγκουίνι με Κυδώνια (Piccante Linguini con Vongole)
- Σουπιές κρασάτες με το μελάνι τους