Ο Άλλος Άνθρωπος απαντά: «Είμαι καθαρός και θα το αποδείξω, δεν έπαιξα τα λεφτά του κόσμου σε φρουτάκια»

«Μέχρι και την τελευταία δεκάρα οι δωρεές πάνε στη διάθεση του φαγητού από τον Άλλο Άνθρωπο» δηλώνει ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου«Όσα χρήματα έχουν κατατεθεί για τις ανάγκες του 'άλλου ανθρώπου' έχουν διατεθεί για τις ανάγκες του 'άλλου ανθρώπου' και της κοινωνικής κουζίνας». Αυτό δηλώνει κατηγορηματικά ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου…

«Δεν έπαιξα σε φρουτάκια ούτε 10 σεντς»

Σε σχετική συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δήλωσε: «Τα χρήματα

που δόθηκαν στον "Άλλο Άνθρωπο", πήγαν στον "Άλλο Άνθρωπο". Η αλήθεια είναι ότι έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν περίμενα ποτέ ότι, ύστερα από 13 χρόνια καθημερινής δράσης και 18 εκατ. γεύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να βρεθώ απολογούμενος».

Ερωτηθείς για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απάντησε: «Όλοι οι λογαριασμοί αυτά τα 13 χρόνια, από τη στιγμή που αρχίσαμε, ήταν ατομικοί λογαριασμοί. Υπήρχε δηλαδή το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο, το ΙΒΑΝ αναρτημένα στο blog του "Άλλου Ανθρώπου" για να συνεισφέρει ο κόσμος, εφόσον και ήθελε. Ήξερε πολύ καλά ο κόσμος ότι κατέθετε χρήματα σε δύο ατομικούς λογαριασμούς».

Ο ίδιος είπε ότι πρόκειται για δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, στο όνομα της μητέρας του και του γαμπρού του. Μάλιστα, όσον αφορά στην περίπτωση του γαμπρού του, ο τραπεζικός λογαριασμός του χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά, για τον σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. «Τις κάρτες των ατομικών τραπεζικών λογαριασμών τις διαχειριζόμουν εγώ», είπε χαρακτηριστικά ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Πάντως, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είπε ότι δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά του.

«Δεν έχω κληθεί [σ.σ. από τις Αρχές] ποτέ επί 13 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, τονίζοντας: «Δεν έχω πάρω ούτε 10 σεντς από τον "Άλλο Άνθρωπο"».

Πάντως, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν φαίνεται να έχει το παραμικρό στοιχείο στα χέρια του για το τι έδειξε η διαδρομή του χρήματος και τι έβγαλε η έρευνα – πώς δηλαδή τα χρήματα από τις δωρεές πήγαιναν σε τυχερά παιγνίδια. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η έρευνα κράτησε μήνες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι δύο που ισχυρίζεται ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πέρασαν από «κόσκινο».

Keywords
Τυχαία Θέματα