Ο Ολυμπιακός πρέπει να λύσει δύο μεγάλα προβλήματα πριν το Game 5

20:03 6/5/2024 - Πηγή: Sportime

Σε περίπου 48 ώρες, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με έπαθλο μια θέση στο Final-4 της Euroleague.

Το βράδυ της Τετάρτης, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν τα ρέστα τους στη Βαρκελώνη για να σπάσουν την κατάρα του game 5 και να προκριθούν στο Final Four του Βερολίνου.

Μια πολύ ψυχοφθόρος

σειρά, η οποία ξεκίνησε με break από τους Πειραιώτες και συνεχίστηκε με break από τους Καταλανούς που ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας.

Μέχρι στιγμής, η σειρά προσφέρεται για πλήθος συμπερασμάτων. Όπως ότι ο Μιλουτίνοφ ίσως θα έπρεπε να παίξει στο Game 3.

Εντύπωση προκάλεσε η τεράστιας έκτασης νίκη στο Game 4 και πολλοί μίλησαν για mind-games του Γκριμάου, καθώς θυμήθηκαν και το πρώτο ματς με τη Σιένα στη σειρά των play-offs του 2011.

Ωστόσο, πέρα από απόψεις, καλό θα είναι να δούμε και τους αριθμούς της σειράς, οι οποίοι συγκεντρώνουν ενδιαφέρον και παράλληλα δείχνουν που «πονάει» η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ολυμπιακός: Έτσι θα επικρατήσει στο Game 5

Μέχρι στιγμής, οι Πειραιώτες υπερέχουν στη σειρά σε ποσοστό ευστοχίας σε δίποντα και βολές, ενώ σχεδόν σε κάθε ματς ελέγχουν τα ριμπάουντ.

Στα τρίποντα, ιδίως μετά το game 4, έκλεισαν την ψαλίδα, αλλά υπάρχει μια κατηγορία που προκαλεί ανησυχία. Για την ακρίβεια, δύο.

Η πρώτη αφορά στα λάθη! Συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει 60 λάθη, τη στιγμή που οι «μπλαουγκράνα» έχουν μόλις 51!

Ιδίως στα πρώτα δύο ματς, οι Πειραιώτες είχαν 38! Πρώτο μέλημα λοιπόν σχετίζεται με τον περιορισμό των λαθών, όπως έγινε στα δύο ματς στο Σ.Ε.Φ.

Δεύτερον, το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η δημιουργία των Καταλανών, οι οποίοι έχουν παραπάνω ασίστ από τον Ολυμπιακό. Αν δεν είχαν πετάξει λευκή πετσέτα στην 4η περίοδο στο τέταρτο παιχνίδι δε, τότε θα είχαν πολλές παραπάνω.

Επομένως, τα δύο κλειδιά για τη νίκη-πρόκριση κρύβονται εκεί. Γι’αυτό θα βοηθήσει σίγουρα η άμυνα, αλλά και το καθαρό μυαλό στην επίθεση, κυρίως από τον Γουόκαπ και τον Κάναν που θα χρειαστεί να κάνουν το step-up στη σειρά, όπου μέχρι στιγμής έχουν κινηθεί σε ρηχά νερά.

Τα στατιστικά Ολυμπιακού:

Δίποντα: 88/146 – 60,3%Τρίποντα:32/94 – 34%Ελεύθερες βολές:46/66 – 69,7%Ριμπάουντ: 150Λάθη: 60Ασίστ: 76

Τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα στη σειρά:

Δίποντα: 79/178 – 44,4%Τρίποντα: 32/88 – 36,4%Ελεύθερες βολές: 38/59 – 64%Ριμπάουντ: 136Λάθη: 51Ασίστ: 78

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Game 5,olybiakos, Game 5