Ο Ολυμπιακός έκοψε δίκαια το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, άνετα 2-0!

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ολυμπιακός έβαζε ταφόπλακα στα όνειρα για πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό. Φέτος τη θέση του «τριφυλλιού» την πήρε η ΑΕΚ!

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 της Ένωσης στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και έτσι η κορυφή άλλαξε χέρια.

Πώς παρατάχθηκαν Ολυμπιακός
και ΑΕΚ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επανέφερε τους βασικούς μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, παρατάσσοντας την τριάδα Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί στην επίθεση, με τον Αποστολόπουλο και τον Ντόη να παίρνουν θέση στην άμυνα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε βασικό για ένα ακόμη ντέρμπι τον Σέρχιο Αραούχο, στο πλευρό του Λιβάι Γκαρσία, με τους Σιντιμπέ και Χατζισαφί στα άκρα της άμυνας.

Το ματς

Μπορεί οι δύο ομάδες να οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως σκορ, ωστόσο βάση ευκαιριών θα μπορούσε σίγουρα το ντέρμπι να έχει γκολ.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν ανώτεροι, με το πρέσινγκ τους να λειτουργεί υποδειγματικά και με τον Σαντιάγκο Έσε να κυριαρχεί στο κέντρο. Στο επιθετικό κομμάτι έλειψαν οι καλές τελικές αποφάσεις, όπως σε φάσεις που είχαν οι Ποντένσε και Ελ Καμπί.

Για την Ένωση, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε κακή βαρδιά, με την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανήκει στον Ελίασον. Στο 37′, ύστερα από αντεπίθεση, ο Λιβάι γύρισε και έδωσε έτοιμο γκολ στον ξεμαρκάριστο Σουηδό, αλλά αυτός δεν ευστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο β’ μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν σε κυριαρχικό ρόλο έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο και στο 60′ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν το απευθείας φάουλ το Φορτούνη τράνταξε το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αυστριακός τερματοφύλακας απέκρουσε την εντυπωσιακή κεφαλιά του Ελ Κααμπί, όμως στη συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Όρτα, ο οποίος με ένα «φαρμακερό» τελείωμα έκανε το 1-0.

Από ‘κει και πέρα, ο  Πορτογάλος άσος έμελλε να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με μία σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια θέση.

Σκόρερ: 65′, 90+’2′ Όρτα

Κίτρινες: 74′ Κίνι, 84′ Τσικίνιο

Δοκάρι: 60′ Φορτούνης

Κόκκινες: 

Ολυμπιακός (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ντόι, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69′ Κίνι), Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Ποντένσε (81′ Ζ. Μαρτίνς), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62′ Άμραμπατ), Ελίασον (70′ Μάνταλος), Αραούχο (62′ Πόνσε), Λ. Γκαρσία (70′ Τσούμπερ)

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα