Παναθηναϊκός: Από κομπάρσος… πρωταγωνιστής

Τα προηγούμενα πολλά χρόνια οι “πράσινοι” τέτοια εποχή, μάζευαν τα κομμάτια τους και μονολογούσαν “μη χειρότερα”. Μαθημένοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στα χρόνια της δόξας, ένιωθαν άβολα, ένιωθαν άσχημα πολλές φορές, προσπαθώντας εσωτερικά και με κόπο να διαχειριστούν τη μία κατραπακιά μετά την άλλη.

Φέτος όμως, ξημέρωσε γι αυτούς κάτι άλλο. Επιβεβαίωση του σκληρού κανόνα της αγοράς πως “ότι πληρώνεις παίρνεις” ο Παναθηναϊκός

μέσα σε ένα καλοκαίρι από σάκος του μποξ για την κάθε τυχαία και μη ομάδα της Ευρωλίγκας, έγινε η δεύτερη στη βαθμολογία και επέδειξε αγωνιστική σταθερότητα, όχι μόνο μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά και μακριά από αυτό, κάτι που παλιότερα συνέβαινε με το σταγονόμετρο.

Κανείς δεν είπε πως ο Αταμάν έστησε την τέλεια ομάδα, αντίθετα ο Παναθηναϊκός έχει θέματα και έχουν αναδειχθεί (όπως πχ η απουσία δεύτερου ψηλού), όταν όμως στις υπόλοιπες θέσεις διαθέτεις συμβόλαια στο ύψιστο επίπεδο του ανταγωνισμού, τότε και μια κακοτεχνία μπορεί να διορθωθεί, αρκεί κάποιοι άλλοι να υπερβούν έστω και λίγο τους εαυτούς σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Μία περιφέρεια δηλαδή με τον Σλούκα, τον Νάν και τον Γκραντ (όπως αποδείχθηκε), μπορεί να στείλει ομάδα στη δεύτερη θέση. Βάση του δείκτη ανάπτυξης, ο Παναθηναϊκός ακόμα και να μην καταφέρει να περάσει τελικά στο φάιναλ φορ και να κολλήσει στη διαδικασία των πλέι οφ, πάλι πετυχημένος θα είναι. Η ανάπτυξη δεν ορίζεται από την ιστορία της κάθε ομάδας – εταιρείας αλλά από τις χρήσεις των προηγούμενων ετών. Υπό αυτό το πρίσμα οι “πράσινοι” φέτος έχουν κάνει ένα μικρό θαύμα.

Από την άλλη βέβαια ο αθλητισμός δεν είναι ούτε χρηματιστήριο, ούτε πανηγυρίζει ο κόσμος βάση των ισολογισμών και των κερδών. Ο αθλητισμός είναι κάτι ζωντανό, κάτι που μεταβάλει τις διαθέσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι και οι “πράσινοι” πέτυχαν και σε αυτό το κομμάτι.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ ο Δημήτρης Κοντός μιλώντας στην αφεντιά μου και μπαίνοντας στην πιο δύσκολη θέση από οποιονδήποτε άλλον στην ομάδα του, να κάνει απολογισμό σε μια τραγική σεζόν, μετά από ένα παιχνίδι στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν, είχε προβλέψει την επόμενη μέρα και μάλιστα σε ένα πολύ μαύρο και δύσκολο βράδυ. Είχε πει για γεμάτο ΟΑΚΑ με οικογένειες, για ανταγωνιστικό σύνολο βάση πλάνου, για εντελώς άλλη σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Έναν χρόνο μετά επιβεβαιώθηκε. Προφανώς, και γνώριζε! Προφανώς, και ήλπιζε! Τελικά, όμως, δικαιώθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα