Ολυμπιακός: Λάβα συναισθημάτων!

Ο Ολυμπιακός υπέταξε την ΑΕΚ σε ένα ματς στο οποίο πρωτίστως αγωνίστηκε για το συμφέρον του και δευτερευόντως για το πρεστίζ του. Οι “ερυθρόλευκοι” εξέπληξαν με την αγωνιστική τους ένταση και συνέπεια, καθώς η εικόνα τους σε σχέση με εκείνη κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Ολυμπιακός

χρειαζόταν τη νίκη για ν’ αποκτήσει σαφές προβάδισμα στην υπόθεση της εξόδου στα ευρωπαϊκά κύπελλα, χωρίς να είναι ο κομπάρσος της υπόθεσης που απλά θα περιμένει ντόμινο προς όφελος του. Στο αγωνιστικό σκέλος η ομάδα που έμοιαζε “σκασμένη” στην Τούμπα, βρήκε δυνάμεις, παρασύρθηκε απ’ τη δυναμική του “Καραϊσκάκη” και στηρίχθηκε στην εκπληκτική απόδοση σχεδόν όλων των παικτών!

Ξεκινώντας απ’΄την εστία, ο Τζολάκης έμοιαζε ανίκητος, σταματώντας όποτε χρειάστηκε τους παίκτες της ΑΕΚ και ειδικά τον Τσούμπερ στο φινάλε, σε δύο φάσεις στις οποίες αν η “Ένωση” έφτανε στο γκολ θα αλλοίωνε το σενάριο του ματς. Η τετράδα της άμυνας ήταν απόλυτα προσεκτική και προσηλωμένη. Ντόη και Κάρμο συνεργάστηκαν σπουδαία και ο ένας κάλυψε εξαιρετικά τον άλλο, όταν χρειάστηκε. Ο Αποστολόπουλος μοιάζει σαν από καιρό να είναι κομμάτι της πρώτης ομάδας, ενώ ο Ροντινέι ισορρόπησε ιδανικά ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να αφήσει κενά. Η τριάδα των χαφ ήταν πραγματικά σπουδαία. Ο Τσικίνιο φάνηκε ο πιο φορτισμένος όλων, ωστόσο ο ακούραστος Έσε και ο φρέσκος Όρτα διαμόρφωσαν τις ισορροπίες στο κέντρο υπέρ του Ολυμπιακού. Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί ήταν “φωτιά” έχοντας πάρει ανάσες. Οι τρεις τους απέδωσαν σε υψηλό επίπεδο, δημιουργώντας την πρώτη γραμμή πίεσης, που έκανε περίπλοκο το build up της ΑΕΚ, ενώ ταυτόχρονα “χάλασε” το μυαλό των παικτών του Αλμέιδα απ΄το πρώτο λεπτό.

Τα γκολ του

Keywords
Τυχαία Θέματα