Μεγάλη λάμψη για την έναρξη του φετινού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών

Διάσημοι καλλιτέχνες έδωσαν το «παρών» χθες το απόγευμα στην έναρξη του 77ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, με το Κόκκινο Χαλί να έχει την τιμητική του.

Πολλές σπουδαίες κυρίες του διεθνούς σινεμά βρέθηκαν στη σκηνή του Palais des Festivals στην χθεσινή επίσημη τελετή έναρξης.  Όμως τέσσερις ήταν εκείνες που κέρδισαν τις εντυπώσεις με χιούμορ και με δάκρυα.

Η οικοδέσποινα της βραδιάς, Καμίγ Κοτέν, η Γκρέτα Γκέργουϊγκ, η Ζιλιέτ Μπινός και η Μέριλ

Στρίπ.

Με την Μέριλ Στρίπ να «κλέβει» την παράσταση ντυμένη με ένα λευκό μακρύ φόρεμα σεμιζιέ Christian Dior και φορώντας σκούρα γυαλιά διέσχισε το Κόκκινο Χαλί κάτω από μια ομοβροντία από τα φλάς των φωτογράφων που είχαν παραταχθεί δεξιά και αριστερά για να απαθανατίζουν κάθε λεπτομέρεια από τις αφίξεις στο Κόκκινο Χαλί.  Η Μέριλ Στρίπ  βραβεύθηκε με ειδικό τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της στην διάρκεια της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ. Η στιγμή της απονομής ήταν πολύ συγκινητική με την Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός που παρέδωσε τον τιμητικό Φοίνικα στην Αμερικανίδα ηθοποιό, να ξεσπάει σε κλάματα και να δυσκολεύεται να συνεχίσει.

Η Μέριλ Στρίπ διασχίζει το Κόκκινο ΧαλίH Ζιλιέτ Μπινός και η Μέριλ Στριπ με τον τιμητικό ΦοίνικαΗ Λέα Σεϋντου με τουαλέτα Louis VuittonΗ Χάϊντι Κλούμ με κόκκινη τουαλέτα

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Greta Gerwig, η Αμερικανίδα σκηνοθέτης της ταινίας Barbie, φόρεσε μια τουαλέτα Yves Saint Laurent με παγιέτες σε σκούρο μπορντό χρώμα ενώ η αγέραστη Τζειν Φόντα επέλεξε να φορέσει μια μαύρη τουαλέτα Elie Saab του Οίκου Forte Forte.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ, Πρόεδρος της Κριτικής ΕπιτροπήςΕντυπωσιακή η παρουσία της Τζέιν Φόντα

Η πανέμορφη Eva Green, επίσης μέλος της Κριτικής Επιτροπής φόρεσε μια τουαλέτα Armani Prive από την καλοκαιρινή  συλλογή 2016 ενώ η Lea Seydoux επέλεξε να φορέσει μια ασημένια τουαλέτα Louis Vuitton με ασημένιες παγιέτες.

Η Εύα Γκριν διασχίζει το Κόκκινο Χαλί με μια τουαλέτα Armani Prive του 2016

Όμως σταρ του κόκκινου χαλιού, όμως  ήταν ο  Messi, o σκύλος που έπαιζε στην  ταινία «Ανατομία μιας πτώσης» που κατέκτησε πέρσι τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο Μέσι, ο σκύλος της ταινίας «Ανατομία μιας Πτώσης»

Η  ταινία που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ των Καννών ήταν  η ταινία «Η Δεύτερη Πράξη» του Γάλλου σκηνοθέτη Quentin Dupieux, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος  με την πρωταγωνίστρια Lea Seydoux και όλο το επιτελείο της ταινίας να ανεβαίνει το πρώτο Κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ.

Η συνέχεια της βραδιάς δόθηκε με το επίσημο δείπνο που δίνεται για τους συντελεστές του Φεστιβάλ ενώ η νύχτα συνεχίσθηκε με τα πάρτι σε κλαμπ, θαλαμηγούς και βίλλες.

Και έπεται συνέχεια για τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Απολαμβάνοντας Πικάσο στους Δελφούς

Αντώνης Ξυλάς – Ιφιγένεια Πρωτονοταρίου: Φωτογραφίες από τον λαμπερό γάμο της χρονιάς

Ποια ανερχόμενα ταλέντα θα βραβευθούν στο Φεστιβάλ των Καννών με το Trophee Chopard

Keywords
Τυχαία Θέματα