Με αυξημένες τιμές κατά 10% πουλά τις νέες κατοικίες στο Ελληνικό η Lamda Development

Σε τιμές ακριβότερες κατά 5% έως 10% πουλά τις κατοικίες στη γειτονιά Little Athens του Ελληνικού η Lamda Development, σε σύγκριση με το αρχικό επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη των πέντε τύπων κατοικιών στην περιοχή κοντά στο μητροπολιτικό πάρκο.

Σε αυτές τις τιμές δεσμεύτηκαν κατοικίες που αντιστοιχούν στο 60% του συνόλου των οικιστικών έργων στη Little Athens. Τα παραπάνω επικαιροποιημένα στοιχεία του business plan

για το Ελληνικό παρουσίασε η Lamda στο συνέδριο της Wood & Co, Greek Retreat που πραγματοποιείται χθες και σήμερα στο Καβούρι. Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Οδυσσέας Αθανασίου, είχε ήδη τονίσει ότι η Lamda πουλά κατοικίες σε τιμές ακριβότερες κατά 15% έως 20% υψηλότερες από ό,τι σχεδίαζε πριν από 10 μήνες, προκειμένου να καλύψει την αύξηση του κατασκευαστικού κόστους. Όπως έχει επαναλάβει η διοίκηση της Lamda, για κάθε αυξημένη κατά 1.000 ευρώ τιμή ανά τ.μ. που πωλείται κάθε κατοικία, δημιουργείται επιπλέον ρευστότητα 1 ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Προπωλημένες 6 στις 10 κατοικίες της Little Athens που έπεσαν στην αγορά

Οι κρατήσεις των κατοικιών στη νέα γειτονιά στο πρώην αεροδρόμιο – που λάνσαρε η Lamda στο τέλος του 2023 – φτάνουν τις 140, το 58% όσων λανσαρίστηκαν ήδη. Συνολικά, η εταιρεία θα αποκομίσει έσοδα 1,17 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το μεικτό κέρδος θα φτάσει τα 447 εκατ. και το περιθώριο κέρδους το 38%. Η μέση τιμή πώλησης στη Little Athens διαμορφώνεται σε 7.600 ευρώ ανά τετραγωνικό και το μέσο περιθώριο κέρδους ανά κατοικία φτάνει τα 2.900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Θυμίζουμε πως τα πέντε έργα της Little Athens κοντά στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Αλίμου (ο πύργος Park Rise και τα συγκροτήματα Pavilion Terraces, Promenade Heights, Atrium Gardens και Trinity Gardens) περιλαμβάνουν στο σύνολο 459 κατοικίες.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα κέρδη από τις κατοικίες που θα αναπτυχθούν στο Ελληνικό φτάνουν τα 3.800 ευρώ ανά τ.μ. και τα συνολικά έσοδα τα 2,29 δισεκατομμύρια, ενώ το μεικτό κέρδος θα αγγίξει τα 870 εκατ. ευρώ. Η ρευστότητα από την πρώτη φάση του έργου υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα από τις κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο, φέτος η Lamda εκτιμάται ότι θα συλλέξει 400 εκατομμύρια και το 2025 – 2026 τα 300 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του 2024, οι πωλήσεις οικοπέδων και κατοικιών στο Ελληνικό θα αποφέρουν έσοδα 900 εκατομμυρίων. Ειδικά από τις πωλήσεις διαμερισμάτων, βιλών και άλλων τύπων κατοικιών, η παραχωρησιούχος του πρώην αεροδρομίου εισέπραξε 540 εκατ. έως το τέλος του πρώτου τριμήνου και στοχεύει να βάλει στο ταμείο επιπλέον 700 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του οικοπέδου, που θα ολοκληρωθεί το 2037, οι πωλήσεις κατοικιών θα φέρουν έσοδα 9,3 δισ. και θα δημιουργήσουν ρευστότητα 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
me-afximenes-times-kata-10-poula-tis-nees-katoikies-sto-elliniko-i-lamda-development.htm
Τυχαία Θέματα
Ελληνικό, Lamda Development,elliniko, Lamda Development