Warren Buffett: Αποκαλύφθηκε το νέο στοίχημα του μεγαλοεπενδυτή στον χρηματοπιστωτικό κλάδο

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αποκάλυψε ότι κατέχει μερίδιο αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ασφαλιστική Chubb Ltd., βάζοντας τέλος σε μήνες αγωνίας για τη νέα μυστηριώδη τοποθέτηση του μεγαλοεπενδυτή σε εταιρεία του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η γνωστοποίηση έγινε μέσω της ενημέρωσης που κατέθεσε η επενδυτική για τις θέσεις που κατείχε στο τέλος του πρώτου

τριμήνου του έτους.

Η Berkshire άρχισε να χτίζει τη θέση της στην Chubb από το 2023, αλλά δεν το είχε αναφέρει νωρίτερα επειδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ της επέτρεψε να το κρατήσει εμπιστευτικό. Παρ’ όλα αυτά, οι ξεχωριστές τριμηνιαίες καταθέσεις έδειχναν ότι τα μερίδια της Berkshire σε τράπεζες, ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές εταιρείες αυξάνονταν, ενώ η εταιρεία ρευστοποίησε τις συμμετοχές της σε άλλους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτικών προϊόντων.

Ο David Kass, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Robert H. Smith School of Business του Πανεπιστημίου του Maryland, εξήγησε γιατί η Berkshire θέλει εμπιστευτικότητα όταν χτίζει μεγάλες θέσεις: «Εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν ότι κάνει ο Buffett».

Η μετοχή της Chubb εκτινάχθηκε στις μετασυνεδριακές συναλλαγές έως και 9,9%.

Η Berkshire είναι βαθιά εξοικειωμένη με τον κλάδο των ασφαλειών, κατέχοντας μια σειρά εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Geico και National Indemnity.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έχει αποκαλέσει το τμήμα ασφάλισης περιουσίας και ζημιών της Berkshire τον “πυρήνα” του ομίλου, καθώς βοηθά στην δημιουργία “ρευστότητας” , η οποία μπορεί στη συνέχεια να επανεπενδυθεί.

Ο όμιλος έχει επίσης επενδύσει σε άλλες επιχειρήσεις στον κλάδο των ασφαλειών. Η Berkshire κατέχει μερίδιο στην Aon Plc, έναν σημαντικό μεσίτη ασφαλειών, και έχει στοιχηματίσει κατά το παρελθόν σε ανταγωνιστές όπως η Marsh & McLennan Cos.

«Μαξιλάρι» μετρητών

Η Chubb είναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες περιουσίας και ζημιών στις ΗΠΑ και λειτουργεί σε 54 χώρες παγκοσμίως.

Διευθύνων σύμβουλος της είναι ο Evan Greenberg, γιος του Maurice “Hank” Greenberg, ο οποίος ηγήθηκε της American International Group για πολλά χρόνια. Ο Evan Greenberg δημιούργησε την Chubb μέσω της συγχώνευσης της Ace Ltd. και της Chubb Corp. το 2016, καθιστώντας την έναν τεράστιο ασφαλιστικό όμιλο που καλύπτει μια σειρά από κινδύνους, όπως κυβερνοεπιθέσεις και θαλάσσιες μεταφορές.

Η Chubb ασφάλισε τη γέφυρα Francis Scott Key της Βαλτιμόρης, η οποία κατέρρευσε στα τέλη Μαρτίου, όταν ένα φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω της. Εκτιμάται ότι πρόκειται να καταβάλει 350 εκατομμύρια δολάρια στην πολιτεία του Maryland.

Ο Buffett αποκάλυψε ήδη μερικές πρόσφατες αλλαγές στις συμμετοχές της εταιρείας του κατά την ετήσια συνέλευση της Berkshire στην Ομάχα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Συγκεκριμένα, μείωσε τη συμμετοχή στην Apple στα 135,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου, καθώς η κατασκευάστρια του iPhone αντιμετωπίζει μια σειρά από δυσκολίες, όπως πρόστιμα για αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά, πτώση των πωλήσεων στην Κίνα και ένα αποτυχημένο project στο κλάδο αυτοκινήτου.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επαίνεσε τον τεχνολογικό κολοσσό στη συνέλευση – στην οποία παρευρέθηκε ο CEO της Apple, Tim Cook – και δήλωσε ότι θα παραμείνει η μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire εκτός απρόβλεπτων αλλαγών.

Το «μαξιλάρι» μετρητών της Berkshire έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 189 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος Μαρτίου.

Ο Buffett δήλωσε ότι είναι λογικό να φτάσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου.

Τα funds με περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια πρέπει να υποβάλλουν ενημερωτικό για τις συμμετοχές τους εντός 45 ημερών από το τέλος κάθε τριμήνου, παρέχοντας πληροφορίες για τις μυστικές συμμετοχές των διαχειριστών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των hedge funds και των μεγάλων οικογενειακών γραφείων.

Διαβάστε ακόμη:

Berkshire: Πούλησε ολόκληρη τη συμμετοχή της στην Paramount – Ανέλαβε την ευθύνη για την «χασούρα» ο Μπάφετ

Warren Buffett: Βλέπει «ανεξερεύνητες» ευκαιρίες στην Ινδία για τους μελλοντικούς ηγέτες της Berkshire

Γουόρεν Μπάφετ: Έτοιμη να σπάσει το φράγμα του $1 τρισ. η Berkshire Hathaway

Keywords
Αναζητήσεις
warren-buffett-apokalyfthike-to-neo-stoichima-tou-megaloependyti-ston-chrimatopistotiko-klado.htm
Τυχαία Θέματα