Currys: Νέα αύξηση των προβλέψεων για τα κέρδη – Εκτίναξη της μετοχής

Η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών Currys σημείωσε άλμα μετά τη νέα αύξηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της, λιγότερο από δύο μήνες αφού ναυάγησε η ενδεχόμενη συμφωνία εξαγοράς της από την Elliott Investment Management.

Ειδικότερα, ο τίτλος σημείωσε άνοδο έως και 10% στο ξεκίνημα των συναλλαγών, μετά τις ανακοινώσεις της; εταιρείας ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων για ολόκληρο το έτος, εξαιρουμένης της ελληνικής θυγατρικής της, θα

μπορούσαν να φτάσουν τα 120 εκατομμύρια λίρες (151 εκατομμύρια δολάρια). Η πρόβλεψη είναι αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες τουλάχιστον κατά 105 εκατ. λίρες.

Είναι η τρίτη φορά που η Currys αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της από την αρχή του έτους, και η δεύτερη φορά από τότε που το αμερικανικό hedge fund Elliott αποσύρθηκε από τη πρότασης εξαγοράς της.

Η Elliott Investment Management έκανε δύο προτάσεις για την απόκτηση της  Currys στις 62 πένες και 67 πένες ανά μετοχή στις αρχές του έτους. Η μετοχή της Currys διαπραγματεύεται τώρα σε τιμή υψηλότερη από την προσφορά.

Η βρετανική εταιρεία λειτουργεί περισσότερα από 800 καταστήματα σε οκτώ χώρες.

Η χαμηλή τιμή της μετοχής της είχε προηγουμένως προσελκύσει το ενδιαφέρον καθώς η εταιρεία πάλευε με τη χαμηλή ζήτηση, αφού οι αγοραστές με περιορισμένα έσοδα μείωσαν τις δαπάνες τους για ακριβά ηλεκτρικά είδη όπως τηλεοράσεις και υπολογιστές.

Η Currys δήλωσε την Τρίτη ότι η απόδοσή της ενισχύεται τώρα με τις πωλήσεις να αυξάνονται ξανά και τα περιθώρια κέρδους να βελτιώνονται παράλληλα με την αυστηρή πειθαρχία στο κόστος, η οποία αντισταθμίζει ορισμένες από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.

Η αλυσίδα τόνισε ότι έχει καλή δυναμική στις εγχώριες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, ενώ η προβληματική της σκανδιναβική θυγατρική ξαναβρίσκει τον ρυθμό της.

Διαβάστε ακόμη:

Foodlink: Η Sadion Investments πωλητής του 5% των μετοχών

JP Morgan κατά Καρώνη: «Είναι ανόητος και κερδοσκόπος» – Σφοδρή σύγκρουση στο Λονδίνο

Anglo American: Αποχωρεί από την εξόρυξη διαμαντιών και πλατίνας για να αποκρούσει την BHP Group

Keywords
Τυχαία Θέματα