Farcom: Aύξηση τζίρου και κερδών άνω του 20% το 2023

Η σημαντική ενίσχυση μεγεθών την περασμένη χρονιά, η απορρόφηση της Biosar και οι στόχοι για την συνέχεια για την εταιρεία που εξάγει ελληνικά προϊόντα ομορφιάς σε πάνω από 50 χώρες.

Mία ακόμη χρονιά με θετικό πρόσημο ανάπτυξης κατέγραψε η Farcom της οικογένειας Σαρασίδη.

Συγκεκριμένα, το 2023 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 9,4 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 21,93% σε σχέση με τα 7,7 εκατ. ευρώ του 2022.

Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 30,46% και ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ, όταν το 2022 είχε κινηθεί περί τα 2,3 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 26%, από το 1 εκατ. ευρώ στα 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ άνοδο της τάξης του 23,41% γνώρισαν τα κέρδη μετά φόρων, που από 843.119 ευρώ το 2022 ξεπέρασαν πέρυσι το 1 εκατ. ευρώ.

Στις οικονομικές καταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, η διοίκηση σημειώνει πως «η εταιρεία συγκαταλέγεται σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο στις μεγαλύτερες του είδους. Οι οικονομικοί δείκτες είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί. Ο βαθμός αυτοχρηματοδότησης είναι υψηλός». Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει πως «γενικά τα οικονομικά μεγέθη του ισολογισμού απεικονίζουν επιχείρηση με οικονομική αυτάρκεια».

Όσον αφορά τη συνέχεια, αναφέρεται πως στόχος της εταιρείας είναι η προσφορά στο κοινό προϊόντων καλής ποιότητας σε λογικές τιμές και ότι για το σκοπό αυτό θα δραστηριοποιηθεί στην έρευνα νέων πηγών και αγορών πρώτων υλών και εμπορευμάτων που θα συνδυάζουν στις δύο παραπάνω ιδιότητες. Πρόθεση επίσης της εταιρείας είναι στο άμεσο μέλλον η οριστική τακτοποίηση των αποθεμάτων που παρουσιάζουν βραδεία κίνηση.

Η απορρόφηση της Βiosar

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του 2023 οι εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Σαρασίδη, Farcom και Βiosar, προσώρησαν σε συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Όπως αναφέρεται στο σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης που έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, «οι επιχειρήσεις είναι συμπληρωματικές και η συνένωσή τους θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυναμική ώθηση των εργασιών τους, τόσο από άποψη πωλήσεων όσο και από άποψη εσόδων». Ακόμη, σημειώνεται πως η συνένωση θα δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας στο επίπεδο των εξόδων, καθώς και ότι το σχήμα που θα προέλθει από τη συγχώνευση, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους του, θα έχει καλύτερη θέση στην αγορά και βελτιωμένες δυνατότητες διαπραγματεύσεων με πελάτες και προμηθευτές, οι οποίοι είναι κοινοί, καθώς και συνεργάτες. Επίσης, εκτιμάται πως η συνένωση θα δώσει δυνατότητες δυναμικής ανάπτυξης και συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Περισσότερα από 50 χρόνια διαδρομής

Η Farcom ιδρύθηκε το 1970 και σήμερα αποτελεί μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες παραγωγής προϊόντων ομορφιάς. Μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα, καθώς και επώνυμων brands της εταιρείας, είναι στη διάθεση των Super Market και των Καταστημάτων Καλλυντικών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης από την ίδρυσή της η Farcom είναι στο πλευρό του επαγγελματία κομμωτή, παρέχοντάς του μία ευρεία γκάμα προϊόντων περιποίησης και προστασίας για τα μαλλιά, προϊόντων styling και φυσικά πολλαπλές επιλογές σε χρωματικές αποχρώσεις βαφής μαλλιών.

Δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της ιδιωτικής ετικέτας και μεγάλες αλυσίδες κομμωτηρίων, καλλυντικών και Super Market, την εμπιστεύονται για την ανάπτυξη προϊόντων κάτω από τη δική τους επωνυμία.

Πάνω από 25% του τζίρου από εξαγωγές

Επίσης, χαρακτηρίζεται για την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα, καθώς εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει άμεσες συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, πολυκαταστήματα και φαρμακευτικές εταιρείες του εξωτερικού. Η στόχευση της Farcom σε νέες αγορές, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν την εντοπιότητα, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της εκάστοτε χώρας εξαγωγής, συνέβαλλαν στη γεωγραφική επέκταση της διανομής, με αποτέλεσμα σήμερα η συμμετοχή των εξαγωγών στο συνολικό τζίρο της εταιρείας να ξεπερνά το 25%

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις

Η Farcom εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, σε επιφάνεια συνολικής έκτασης 57.000 τ.μ. και κτιριακές εγκαταστάσεις 19.000 τ.μ. Το 2021 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της δεύτερης παραγωγικής της μονάδας, συνολικής επένδυσης ύψους 10 εκατ. ευρω. Οι υποδομές της σήμερα, αποτελούν από τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες του κλάδου της στη ΝΑ Ευρώπη.

Keywords
Αναζητήσεις
farcom-ayxisi-tzirou-kai-kerdon-ano-tou-20-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα