Β. Διγαλάκης: «Γιατί τόσα τροχαίο σε τόσο λίγο χρόνο στον νέο κόμβο Μουρνιών; Μήπως κάποιος ξέχασε τη διαγράμμιση;»

Με αφορμή τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί στον νέο κόμβο των Μουρνιών μετά την παράδοση του έργου ο καθηγητής του Π.Κ. και πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στην οποία δίνει έμφαση στην έλλειψη διαγράμμισης,

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

Γιατί τόσα τροχαία σε τόσο λίγο χρόνο στον “νέο” κόμβο των Μουρνιών; Μήπως κάποιος ξέχασε να βάλει διαγράμμιση;

Αφού “ολοκληρώθηκε” το γεφύρι της Άρτας στον κόμβο των Μουρνιών, με την ατυχή και λάθος επιλογή να μην δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος αλλά να παραμείνουν οι φωτεινοί σηματοδότες,

συμβαίνουν διαρκώς τροχαία ατυχήματα στη διασταύρωση. Το τελευταίο σήμερα, όπου φαίνεται (στη φωτό) ότι ο οδηγός του μαύρου οχήματος ήταν στο ρεύμα εξόδου από Χανιά προς τον κόμβο των Μουρνιών.

Περνώντας από τον κόμβο (στο video) φαίνεται ότι στην κατεύθυνση εξόδου από τα Χανιά και στη διασταύρωση όπου υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, δεν υπάρχει η εγκάρσια διαγράμμιση που καθορίζει το σημείο στο οποίο πρέπει να σταματήσουν οι οδηγοί όταν ο φωτεινός σηματοδότης είναι κόκκινος. Η εγκάρσια διαγράμμιση προβλέπεται στο άρθρο 5, παράγραφος 4 του Κ.Ο.Κ.

Προφανώς αυτό που συνέβη είναι ότι, επειδή στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει διάβαση πεζών, ο ανάδοχος του έργου δεν φρόντισε να διαγραμμίσει το οδόστρωμα και η επιβλέπουσα αρχή δεν του υπέδειξε να το πράξει, ενώ προφανώς παρέλαβε το έργο για να το αποδώσει στην κυκλοφορία.

Η κατάσταση επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι η ευθεία από Χανιά προς τον κόμβο είναι ελαφρά ανηφορική, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο το σημείο στο οποίο πρέπει να σταματήσει κάποιος.

Τα παραπάνω είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από την τροχαία. Τα ερωτήματα που παραμένουν, όμως είναι:

γιατί παραλήφθηκε το έργο χωρίς την εγκάρσια διαγράμμιση στο σημείο εκείνο;

– τι ενέργειες έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα για την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων τροχαίων στον κόμβο;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διγαλάκης, Γιατί, Μουρνιών Μήπως,digalakis, giati, mournion mipos