Το Φθινόπωρο του 2025 η κυκλοφορία του Grand Theft Auto VI

Η Take Two Interactive ανακοίνωσε σήμερα ότι το πολυαναμενόμενο Grand Theft Auto VI δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2025 και συγκεκριμένα το Φθινόπωρο της συγκεκριμένης χρονιάς.

Αν και η αρχική ανακοίνωση του τίτλου ανέφερε ότι αυτός θα κυκλοφορήσει «μέσα στο 2025», αξιόπιστες πληροφορίες ανέφεραν ότι το χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας ήταν τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, κάτι που σημαίνει ότι ήδη η Rockstar Games,

ανέβαλε -χωρίς τυμπανοκρουσίες- την κυκλοφορία του τίτλου. Κάτι τέτοιο πάντως γίνεται ορατό από την έκθεση των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων της Take Two, με την εταιρεία να μειώνει τις οικονομικές της προβλέψεις για το τρέχον οικονομικό έτος κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια και άνω.

"Καθώς εισερχόμαστε στο οικονομικό έτος 2025 με θετική δυναμική, αναμένουμε να επιτύχουμε καθαρές πωλήσεις ύψους 5,55 έως 5,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων", αποκάλυψε η εταιρεία στο πλαίσιο της τελευταίας έκθεσης οικονομικών αποτελεσμάτων της. Προηγουμένως η εταιρεία είχε προβλέψει καθαρές πωλήσεις άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. "Η νέα μας εκτίμηση  αντικατοπτρίζει τον περαιτέρω προσδιορισμό του διαστήματος που είχε διαμορφωθεί νωρίτερα για την κυκλοφορία του Grand Theft Auto VI από τη Rockstar Games, από το [ημερολογιακό έτος] 2025, γενικά, στο φθινόπωρο του 2025. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η Rockstar Games θα προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία ψυχαγωγίας και οι προσδοκίες μας για τον εμπορικό αντίκτυπο του τίτλου συνεχίζουν να αυξάνονται". Σ' αυτό ίσως παίζει ρόλο και η τεράστια επιτυχία που σημείωσε το πρώτο trailer του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, πλησιάζοντας πλέον τις 200 εκατομμύρια προβολές.

Το οικονομικό έτος 2024 της Take Two έκλεισε με μερικά αρνητικά στοιχεία: Η εταιρεία σημείωσε μόλις 1% αύξηση σε ετήσια βάση (YOY), με καθαρές πωλήσεις ύψους 5,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μεγαλύτεροι συντελεστές για την επίδοση αυτή σε οικονομικό επίπεδο ήταν τα NBA 2K24, Grand Theft Auto Online, Grand Theft Auto V και Toon Blast.

Παρά την επίδοση αυτή, η Take Two αναμένει τώρα να δει διαδοχική αύξηση των καθαρών πωλήσεων κατά τα οικονομικά έτη 2025, 2026 και 2027, χάρη σε ένα roadmap 40 τίτλων που βρίσκονται σε ανάπτυξη, 16 από τους οποίους αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν από τα τέλη Μαρτίου του 2025.

Ο μεγαλύτερος τίτλος της Take Two φυσικά, είναι το Grand Theft Auto. Ο τελευταίος μεγάλος τίτλος τους franchise, το Grand Theft Auto V, είναι πλέον πάνω από 10 ετών, αλλά έχει πουλήσει το ρεκόρ των 200 εκατομμυρίων μονάδων.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα