IDS: Έτοιμη να αποδεχτεί την πρόταση του Τσέχου Kretinsky για την εξαγορά της Royal Mail

Ένα βήμα πριν την αποδοχή της αναθεωρημένης προσφοράς του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Daniel Kretinsky, ύψους περίπου 3,5 δισ. λιρών, φέρεται ότι βρίσκεται η International Distributions Services (IDS), μητρική της Royal Mail.

Σύμφωνα με το BBC, η IDS, ιδιοκτήτρια της βρετανικής ταχυδρομικής εταιρείας, δήλωσε ότι της κατατέθηκε βελτιωμένη πρόταση για εξαγορά έκαστης μετοχής της Royal Mail έναντι 370 λιρών,

αντί των 320 λιρών.

Σε ενημέρωση προς τους επενδυτές, η μητρική της Royal Mail ανέφερε ότι «μελετά τη νέα πρόταση» με τους αναθεωρημένους όρους και την τιμή, περιμένοντας ωστόσο να υποβληθεί μια σταθερή προσφορά.

Μάλιστα, ο Keith Williams, πρόεδρος της IDS, περιέγραψε την αρχική προσφορά ως «δίκαιη» και είπε ότι αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση έπρεπε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Η IDS δήλωσε ότι ο Kretinsky, του οποίου το επενδυτικό όχημα κατέχει επί του παρόντος μερίδιο 27,6% στην Royal Mail, συμφώνησε να προχωρήσει σε μια σειρά «συμβατικών δεσμεύσεων» για την προστασία βασικών παραγόντων δημοσίου συμφέροντος λόγω του σημαντικού ρόλου του βρετανικού ταχυδρομικού παρόχου στην κρατική υποδομή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις όπως η διατήρηση της παράδοσης παραδόσεις επιστολών Α’ Προτεραιότητας στις 6 ημέρες την εβδομάδα υπό το καθεστώς της Καθολικής Υπηρεσίας, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διατήρηση της επωνυμίας «Royal Mail» και της έδρας της στο Ην. Βασίλειο.

Η συμφωνία εξακολουθεί να «σκοντάφτει» σε πολλά εμπόδια, αλλά η IDS δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να επεξεργάζονται την πρόταση διανθίζοντάς την με περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Royal Mail, ιδιωτικοποιήθηκε πριν από μια 10ετία, και είναι νομικά υποχρεωμένη να παρέχει Καθολική Υπηρεσία «one-price-goes-anywhere», που σημαίνει ότι πρέπει να παραδίδει επιστολές 6 ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα – Σάββατο, και δέματα Δευτέρα – Παρασκευή.

Ωστόσο, η απόδοσή της τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί, οδηγώντας σε μεγάλες οικονομικές απώλειες, με τους πελάτες να μην λαμβάνουν συχνά έγκαιρα επιστολές, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών ραντεβού και νομικών εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι, η «Τσέχικη Σφίγγα», όπως είναι το προσωνύμιο του Τσέχου μεγιστάνα, διαθέτει επίσης μερίδια στη Sainsbury’s και στη West Ham United.

Βάσω Βεγ.

Το άρθρο IDS: Έτοιμη να αποδεχτεί την πρόταση του Τσέχου Kretinsky για την εξαγορά της Royal Mail εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ids-etoimi-na-apodechtei-tin-protasi-tou-tsechou-kretinsky-gia-tin-exagora-tis-royal-mail.htm
Τυχαία Θέματα