«Τριτοκοσμικές» εικόνες σε σχολείο της Υπάτης - Κανένα πρόβλημα λέει ο δήμαρχος

Το λεβητοστάσιο είναι γεμάτο νερό και το μισό κτίριο δεν χρησιμοποιείται εδώ και 12 χρόνια.

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γυμνάσιο της Υπάτης, από τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργου Καραγεώργο, με ανάρτησή του στο facebook. Ο διευθυντής του σχολείου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, αναφέρει ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτό το μέσο διαμαρτυρίας, αφού «εξάντλησε όλες τις υπηρεσιακές διαδικασίες και τα θεσμικά μέσα», που είχε στη διάθεσή του. «Δεν ζητώ δημοσιότητα, δεν είμαι πολιτικός, είμαι ο διευθυντής

ενός σχολείου που πρέπει να επισκευαστεί και αυτό θέλω μόνο», λέει στο Dnews, απογοητευμένος, από την απουσία των αρμοδίων. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαμίας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, λέει στο Dnews, ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού οι ζημιές αποκαθίστανται».

Στο κτίριο κάνουν μάθημα 80 παιδιά και εργάζονται 20 εκπαιδευτικοί. Η συντήρηση και η επισκευή των σχολικών μονάδων, ανήκει στον κάθε δήμο. Ο δήμος πρέπει να κάνει αυτοψία σε κάθε σχολείο, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να κάνει τις αναγκαίες επισκευές, όπου αυτές είναι αναγκαίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως αναφέρει ο κ. Καραγεώργος, «εξαντλήθηκε κάθε επικοινωνία για επισκευές σε ένα σχολείο, που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 12 χρόνια».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο διευθυντής του σχολείου, αποτυπώνουν την κατάσταση του λεβητοστασίου (μέσω του οποίου ζεσταίνεται το σχολείο) και του μισού κτηριακού συγκροτήματος στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και είναι κλειστό εδώ και 12 χρόνια. Όπως αναφέρει ο κ. Καραγεώργος, «κάθε καλοκαίρι που μπορούν να γίνουν έργα στα σχολεία, υπάρχουν οι άδειες των υπαλλήλων και ο Covid "θερίζει" τις υπηρεσίες. Όταν με το καλό μπαίνει ο Σεπτέμβρης προηγείται πάντα το Rally Acropolis, ενώ φέτος ενόψει των εκλογών ήταν αδιανόητο να πάρουν σειρά τα σχολεία πριν τις παιδικές χαρές και τις πλατείες. Ήρθε και ο "Daniel" και εξαφανίστηκε κάθε ελπίδα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι δεν έκανε την ανάρτηση πριν τις δημοτικές εκλογές, «για να μην χαρακτηριστεί προβοκάτορας».

Όπως μας λέει ο διευθυντής του σχολείου, υπάρχουν όλα τα σχετικά έγγραφα για την επισκευή του κτιρίου, που έχουν αποσταλεί στο Δήμο και τις υπηρεσίες του, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει δοθεί λύση. «Η ανάρτηση και οι φωτογραφίες, δεν είναι μομφή για τους υπαλλήλους του Δήμου αλλά για τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, οι οποίοι θέτουν τις προτεραιότητες και δίνουν τις εντολές», αναφέρει.

Το κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι κλειστό και εγκαταλελειμμένο, εδώ και 12 χρόνια. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχουν δύο αίθουσες που χρησιμοποιεί το γυμνάσιο και το λύκειο. Το λεβητοστάσιο του σχολείου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι γεμάτο νερό και δεν μπορεί να μπει κάποιος μέσα να ανάψει το καλοριφέρ, αφού κινδυνεύει από ηλεκτροπληξία.

Ο δήμαρχος της πόλης, δηλώνει στο Dnews, ότι «υπάρχουν κάποιες ζημιές, αλλά αποκαθίστανται, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Οι υπηρεσίες έχουν κάνει αυτοψία και έχουν δρομολογήσει τις εργασίες», καταλήγει.

#ΥΠΑΤΗ #ΛΑΜΙΑ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ_ΛΑΜΙΑΣ #ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τριτοκοσμικές, Υπάτης - Κανένα,tritokosmikes, ypatis - kanena