Φρέσκες ιδέες για πασχαλινό-ανοιξιάτικο μακιγιάζ αλλά και tips για λαμπερό δέρμα κάθε μέρα

Είναι γεγονός. Απέχουμε μια ανάσα από την πιο ατμοσφαιρική θρησκευτική γιορτή του έτους: Το Πάσχα. Και φυσικά, θα το υποδεχθούμε όπως του αξίζει. Με την πιο ανοιχτή ψυχή, λαχταριστά εδέσματα, αλλά και μια επιμελημένη εμφάνιση.

Οι ευκαιρίες να βρεθούμε με τους ανθρώπους μας μέσα στις γιορτές είναι απεριόριστες. Το ίδιο και οι αφορμές να ξεχωρίσουμε με φινετσάτο ανοιξιάτικο μακιγιάζ για όλες τις περιστάσεις: Aπό το Σάββατο της Ανάστασης και το

πασχαλινό τραπέζι, μέχρι τις ονομαστικές γιορτές που ακολουθούν την εβδομάδα του Πάσχα.

Κι ακόμα κι αν μαζεύτηκαν πολλές -και ομολογουμένως διαφορετικές- περιστάσεις, κανένα άγχος! Η Βίκυ Κωστοπούλου μας προσφέρει υπερπολύτιμα tips για να δείχνουμε όμορφες και φρέσκες όλη μέρα.

Η Βίκυ Κωστοπούλου (Ιnstagram: bikykost_mua) σπούδασε μακιγιαζ στο Freddy Makeup Stage και Κομμωτικη στο Diamadopoulos Academy. Ασχολείται επαγγελματικά με το μακιγιάζ και έχει συνεργαστεί για φωτογραφήσεις με πρακτορεία μοντέλων όπως το The Legion, ενώ έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά project όπως το Greeces Next Top Model, καθώς και σε βίντεο κλιπ και θεατρικές παραγωγές.Το βράδυ της Ανάστασης

«Προτού μακιγιαριστούμε, όποια κι αν είναι η περίσταση και η ώρα της ημέρας,  θα πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα μας, ώστε τα προϊόντα του μακιγιάζ να σταθούν υπέρλαμπρα στο πρόσωπό μας», επισημαίνει η Βίκυ Κωστοπούλου.

1. Ξεκινάμε με το σκραμπ

Το σκραμπ προσώπου είναι ένα προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιείται για την απολέπιση του δέρματός μας. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα μας, μειώνοντας τις πιθανότητες για φραγμένους πόρους και εξάρσεις ακμής.

Σε οποιοδήποτε κατάστημα καλλυντικών, οι ειδικοί ομορφιάς θα μας κατατοπίσουν, έτσι ώστε να καταλήξουμε στην ιδανική επωνυμία σκραμπ, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

2. Συνεχίζουμε με μια τόνοτικη λοσιόν (toner), την οποία επιλέγουμε και πάλι με βάση τον τύπο του δέρματός μας 

Η τονωτική λοσιόν χρησιμοποιείται αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου και πριν την εφαρμογή της ενυδατικής και του serum. Είναι ιδανική για όσες θέλουμε να νιώθουμε απίστευτα καθαρό το πρόσωπό μας, αφού απομακρύνει ρύπους, λιπαρότητα και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ.

3. Σειρά έχουν ο ορός και η ενυδατική μας κρέμα

4. Ακολουθεί το primer

Ένα καλό primer λειτουργεί σαν «κόλλα» που συγκρατεί όλο το look μας. Εκτός του ότι κάνει τα προϊόντα μακιγιάζ να εφαρμόζονται πιο εύκολα, τα βοηθά και να παραμείνουν στη θέση τους.

5. Προχωράμε με ένα ελαφρύ foundation για αλαβάστρινη βάση

Το Foundation, όπως ακριβώς φανερώνει και το όνομά του, είναι η βάση του μακιγιάζ. Είναι το βασικό καλυπτικό προϊόν που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο για κάλυψη, που ταυτόχρονα δημιουργεί τη βάση για το υπόλοιπο μακιγιάζ μας.

6. Φυσικά δεν παραλείπουμε το concealer μας

 Το concealer θα πρέπει να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτόχρωμο από το makeup, χωρίς υπερβολές στην διαφορά τόνου.

7. Εφαρμόζουμε ψυχρό bronzer για ψυχρούς υποτόνους επιδερμίδας και πιο θερμό για θερμούς υποτόνους.

8. Βάζουμε το αγαπημένο μας ρουζ

Είναι σημαντικό τα προϊόντα για τη βάση του μακιγιάζ μας να έχουν ανάλαφρες υφές. Για αυτό πλέον επιλέγουμε κρεμώδες ρουζ, bronzer και highlighter σε σαμπανιζέ αποχρώσεις και εφαρμόζουμε στα ζυγωματικά, κάτω απο το φρύδι και και στον έσω κάνθο.

Και 2 extra tips:

Αποφεύγουμε τα πολύ ματ προϊόντα

Στο τέλος μπορούμε να τοποθετήσουμε μικρή ποσότητα πούδρας για έξτρα σταθερότητα στα σημεία που συνήθως εμφανίζουμε λιπαρότητα

Και ποιες είναι οι τάσεις για τη φετινή άνοιξη;

Τα έντονα χείλη

«Αν δεν επιθυμούμε κάτι τόσο κλασικό, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με ένα κραγιόν σε ματζέντα χρώμα αντί του κόκκινου. Βέβαια το κόκκινο παραμένει all time classic και σίγουρα υπάρχει η τέλεια απόχρωση για όλες, όλους, όλα μας».

Το σαγηνευτικό βλέμμα

Μιας και η βραδιά της Ανάστασης, μετά τη μαγειρίτσα πιθανότατα θα συνεχιστεί με χορό, ένα πολύ σταθερό eyeliner - που δεν θα τρέξει όσο εμείς διασκεδάζουμε - και οι τονισμένες βλεφαρίδες είναι ό,τι πρέπει για έντονο βλέμμα. Σε μια τέτοια περίσταση, επιτρέπονται ακόμη και οι ψεύτικες βλεφαρίδες με ένταση προς την άκρη του βλέφαρου, αφού έχουμε τοποθετήσει επιμελώς την αγαπημένη μας μάσκαρα.

Και το φρύδι;

«Για τα φρύδια προτείνω ένταση μόνο στην γωνία προς άκρη και όχι προς το κέντρο, με το χρώμα που μας ταιριάζει», μας προτρέπει η Βίκυ Κωστοπούλου.

Πολλή προσοχή!

Δεν ξεχνάμε να επιλέξουμε ένα πολύ σταθερό fixing spray για να κλειδώσει το αποτέλεσμα και να διαρκέσει όλη νύχτα

Κάνουμε σχολαστικό ντεμακιγιάζ πριν πάμε για ύπνο και ιδανικά βάζουμε και μια μάσκα νυκτός 

Η επόμενη μέρα

Αν ξενυχτίσαμε και ήπιαμε 2-3 ποτά παραπάνω, πρώτα από όλα θα πρέπει το πρωί να πιούμε άφθονο νερό. Ειδάλλως, η αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ θα αφήσει το στίγμα της στο δέρμα μας.

Ήδη από το πρωί, πριν το πασχαλινό τραπέζι, ξεκινάμε να φροντίζουμε το δέρμα μας, με ένα καθαριστικό σαπουνάκι και eye patches για τα κουρασμένα μάτια. Έπειτα, προχωράμε κανονικά στη ρουτίνα μας, με τονωτική λοσιόν, serum ή ακόμα καλύτερα ένα booster υαλουρονικού για έξτρα ενυδάτωση και ολοκληρώνουμε με κρέμα ημέρας και ματιών.

Ακολουθεί η βάση μας με το αντίστοιχο primer, το foundation, το concealer και ένα φρέσκο ροδαλό ρουζ με ένα διακριτικό highlighter, πάντα σε κρεμώδεις υφές για να έχουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα .

Δίνουμε ελαφριά ένταση στην εξωτερική γωνία των ματιών με μια ζέστη απόχρωση προς ροζ μπορντώ η μωβ υποτόνους, ανάλογα με το τι ταιριάζει στα χρώματά μας.

Αποφεύγουμε τα μολύβια ματιών και το eyeliner στο μεσημεριανό τραπέζι. Αρκούμαστε σε μια ιριδίζουσα σκιά στο κινητό βλέφαρο, που θα ανοίξει το βλέμμα και θα μας κάνει να δείχνουμε πιο ξεκούραστες.

Ακόμη, βάζουμε έντονη μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες. Οποιοδήποτε προϊόν εφαρμοστεί στο κάτω μέρος του ματιού, ενέχει το ρίσκο να τονίσει τους μαύρους κύκλους. Ιδίως μετά από μια βραδιά που ο ύπνος μας μάλλον δεν ήταν αρκετός. Για τα φρύδια μια διακριτική μάσκαρα φρυδιών με χρώμα είναι υπεραρκετή.

Στα χείλη εμπιστευόμαστε μια γήινη (nude) απόχρωση σε σατέν υφή, αφενός για να ισορροπήσει με τα πιο έντονα μάτια μας και αφετέρου, για να φάμε άφοβα στο μεσημεριανό τραπέζι.

Δεν ξεχνάμε ένα ενυδατικό face mist, που θα μας ενυδατώσει και θα κλειδώσει το μακιγιάζ μας.

Από τη HuffPost και τη Βίκυ Κωστοπούλου, καλό Πάσχα, γεμάτο υγεία, ευτυχία και ομορφιά!

Related...Μήπως το αγαπημένο μας lip balm κάνει τα σκασμένα μας χείλη ακόμα χειρότερα;Τάση εβδομάδας:Το απόλυτο τρικ που κυριαρχεί στο TikTok για ζουμερά και ενυδατωμένα χείλη 24 /7Ετσι θα γίνουν παρελθόν οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φρέσκες, -ανοιξιάτικο,freskes, -anoixiatiko