Self-tan: Τα μυστικά για το τέλειο, επαγγελματικό μπρονζέ μαύρισμα χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο

14:42 19/5/2024 - Πηγή: InStyle
Για να αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα χωρίς ηλιοθεραπεία, τα προϊόντα αυτομαυρίσματος είναι η λύση. Ποια είναι τα μυστικά της εφαρμογής τους για το ιδανικό, φυσικό αποτέλεσμα; Δείτε παρακάτω.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει ξεκινάει και η εποχή του μαγιό, της παραλίας και της έκθεσης στον ήλιο. Μέχρι όμως να αποκτήσουμε το επιθυμητό χρυσαφένιο χρώμα –πάντα με προστασία-, η εμφάνισή μας με μπικίνι και χλωμή επιδερμίδα δεν είναι το καλύτερό μας. Εδώ λοιπόν εισάγουμε στη ρουτίνα μας τον No1 τρόπο να μαυρίσουμε άμεσα, χωρίς ήλιο: Τα προϊόντα

αυτομαυρίσματος. Αν γνωρίζετε τα μυστικά της εφαρμογής τους ίσως να μην κάνετε ξανά ηλιοθεραπεία (πολλοί δεν την αντέχουν πια – όπως και εγώ) για ένα απίθανο εξωτικό μαύρισμα, σαν να επιστρέψατε μόλις από διακοπές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη T i f f a n y (@thefrenchmadrilene)

Η προετοιμασία

Μερικές μέρες πριν από την εφαρμογή του αυτομαυριστικού, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τον Νο1 κανόνα για τέλειο αποτέλεσμα, την απολέπιση σώματος. Επιμένετε σε περιοχές όπου η επιδερμίδα είναι πιο παχιά, όπως τους αγκώνες, τα γόνατα και τους αστραγάλους.

Επίσης καλό είναι να έχετε ήδη κάνει αποτρίχωση. Αν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι, κάντε αποτρίχωση 24 ώρες πριν από το αυτομαύρισμα. Αν κάνετε αποτρίχωση με κερί σώματος κάντε την 48 έως 72 ώρες πριν. Έτσι γίνει η ομοιόμορφη εφαρμογή του self-tan προϊόντος στην επιδερμίδα και το αποτέλεσμα θα είναι λείο και λαμπερό χωρίς ερεθισμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη T i f f a n y (@thefrenchmadrilene)

Τι να προσέξετε πριν από τη διαδικασίαΕφαρμόζετε το προϊόν αυτομαυρίσματος στο μπάνιο, όταν δεν έχει υγρασία. Αυτό σημαίνει όχι μετά το ντους ή το μπάνιο. Καλό είναι να έχετε μπροστά σας έναν καθρέφτη. Έτσι θα ελέγχετε καλύτερα αν έχετε παραλείψει κάποια περιοχή στην πλάτη ή στο πλάι.Κάντε έναν κότσο για να μη σας εμποδίζουν τα μαλλιά σας και βγάλτε όλα τα κοσμήματα.Αν έχετε επιλέξει ένα self-tan σε μορφή σπρέι, τότε ρίξτε μία εφημερίδα στο πάτωμα για να μη λερώσει το πάτωμα.Ενυδατώνετε καλά τις περιοχές του σώματος που μπορεί να συσσωρευτεί το self-tan προϊόν. Τέτοια σημεία είναι οι φτέρνες, οι αγκώνες, τα γόνατα, τα χέρια και το πάνω μέρος των πελμάτων. Η ενυδάτωση θα δράσει σαν φράχτης στις χρωστικές και θα δώσει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Veronica Ferraro (@veronicaferraro)

Η διαδικασία

Ξεκινάτε πάντα από τα πόδια, με λυγισμένο το γόνατο προκειμένου να τεντώσει η επιδερμίδα και να γίνει ομοιόμορφη η εφαρμογή της σύνθεσης. Αν έχετε επιλέξει αφρό, τότε βάλτε το προϊόν με κυκλικές κινήσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν καλύτερη και γρήγορη εφαρμογή. Όσο πάτε προς τους αστραγάλους και το πάνω μέρος των πελμάτων, ασκήστε λιγότερη πίεση. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα πινέλο καθώς αυτό θα διανέμει απαλά το προϊόν γύρω από τη φτέρνα και τα πόδια.

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες του self-tan είναι η εφαρμογή του στην πλάτη. Ευτυχώς, υπάρχουν τα κατάλληλα εξειδικευμένα εργαλεία (back applicators) τα οποία επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτήν την περιοχή. Σταθείτε πλάγια μπροστά στον καθρέφτη, ώστε να μπορείτε να τσεκάρετε την πλάτη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NATHALIE PARIS (@nathalieparis)

Πώς θα κάνετε το αποτέλεσμα να διαρκέσει περισσότεροΈνα είναι το μυστικό εδώ: Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Έτσι όχι μόνο θα παρατείνετε το μαύρισμα αλλά θα βελτιώσετε το δέρμα σας χαρίζοντάς του λάμψη και απαλότητα. Μία ενυδατική λοσιόν σε μορφή σπρέι είναι ό,τι πρέπει για να αποφύγετε το τρίψιμο.Επίσης αποφεύγετε το ζεστό νερό. Η θερμοκρασία ανοίγει τους πόρους και απελευθερώνει τις χρωστικές.Στο γυμναστήριο, βάλτε ταλκ στο σουτιέν σας ή στα αθλητικά σας η οποία θα προστατεύσει το δέρμα από την τριβή και το ξεθώριασμα του μαυρίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα