Κύπρος: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο Σώτος Φιλιππίδης

Στο πένθος βυθίστηκε η καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου, καθώς ο πολύ γνωστός ηθοποιός Σώτος Φιλιππίδης έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια.

Την είδηση έκανε γνωστή η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου, με τις λεπτομέρειες για την κηδεία του να αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της καριέρας του:

data-sourcepos="5:1-5:11">Θέατρο:

Ξεκίνησε την καριέρα του στη δεκαετία του ’60 με το Θέατρο Τέχνης Κύπρου.Συμμετείχε σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ερμηνεύοντας σε έργα κλασικών και σύγχρονων συγγραφέων.Ήταν ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Θριαμβεύτικης.Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Ριάλτο.Έλαβε τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στο κυπριακό θέατρο.

Τηλεόραση:

Έπαιξε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στην Κύπρο και την Ελλάδα.Ξεχώρισε για τους ρόλους του σε σειρές όπως “Η Γενιά του ’50”, “Καλημέρα Κύριε Χατζηκωστή”, “Το Μανιφέστο” και “Της Αγάπης Χρώμα Είναι Μαύρο”.

Κινηματογράφος:

Συμμετείχε σε αρκετές ταινίες, κυρίως κυπριακές παραγωγές.Αξιοσημείωτη ήταν η ερμηνεία του στην ταινία “Ματωμένα Χώματα”.

Ο Σώτος Φιλιππίδης άφησε το στίγμα του στον χώρο της υποκριτικής, με το ταλέντο, την αφοσίωση και το ήθος του.

Πέρα από την καλλιτεχνική του δράση, ο Φιλιππίδης ήταν γνωστός και για την κοινωνική του δράση. Ήταν ενεργός πολίτης και φωνή για τα κοινωνικά ζητήματα.

Η απώλειά του αποτελεί μεγάλο κενό για τον πολιτιστικό κόσμο της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > KoutiPandoras
Κύπρος, Θλίψη, – Πέθανε, Σώτος Φιλιππίδης,kypros, thlipsi, – pethane, sotos filippidis