Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών

«Με το ΚΚΕ υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού» είπε χαρακτηριστικά.

«Τώρα μπορούμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά! Είναι καθοριστική η ψήφος των εργατογειτονιών του Πειραιά, για να βγάλει η κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών αυτό που πραγματικά φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ αλλά κι αυτό που πραγματικά συμφέρει τον λαό και τη νεολαία, για να είναι

πιο δυνατοί την επόμενη μέρα απέναντι σε αυτά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Και αυτό δεν είναι άλλο από ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ! Αυτή η επιλογή καταδικάζει την ΕΕ της εκμετάλλευσης, των λόμπι και των πολέμων και ταυτόχρονα δίνει ένα γερό πλήγμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα της ΕΕ. Αυτή η επιλογή δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Πάμε να τα καταφέρουμε: Δυνατό ΚΚΕ κι εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και κει που τελικά ανατρέπονται» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Θα είναι εδώ το ΝΑΤΟ, που, μπορεί οι ορκισμένοι υπηρέτες του, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, να μας το παρουσιάζουν σαν δήθεν παράγοντα σταθερότητας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αλλά μόνο οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών τους διαψεύδουν. Χωρίς καν να πιάσουμε την αιματοβαμμένη του ιστορία, τις χούντες, τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τις σφαγές, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μιλάμε για μέρες από πού προήλθαν οι γνωστές προκλήσεις σε βάρος του λαού και της χώρας μας αυτές τις μέρες; Από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Τρεις στις τρεις σύμμαχες ΝΑΤΟϊκές χώρες δηλαδή! Πέτυχε το απόλυτο η λυκοσυμμαχία τους! Είδατε πως εδώ οι λέξεις βρίσκουν το νόημά τους; Τι άλλο θα έρθει να προστεθεί στις 10 Ιουνίου; Θα προστεθούν τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτού του υπερμνημονίου της ΕΕ, που βγάζει 700 δις από τις τσέπες των λαών και τα δίνει μόνο σε μια χούφτα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τώρα ο Χατζηδάκης ζητάει Ταμείο Ανάκαμψης 2 για να στηριχτούν λέει οι πράσινες πολιτικές. Δηλαδή πόσες ακόμα θηλιές θα μας περάσουν στο λαιμό;» αναρωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα