Οι ΗΠΑ θα συζητήσουν την απάντηση της Χαμάς με τους συμμάχους τις επόμενες ώρες

22:19 6/5/2024 - Πηγή: BankWars

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συζητήσουν την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός με τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή τις επόμενες ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, παρά το γεγονός ότι η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση από Αιγύπτιους και Κατάρ μεσολαβητές.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καλεί τη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ ώστε να δεσμευθεί στην πρόταση

για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι όλες οι προτάσεις για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα εξετάζονται σοβαρά, αλλά ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι ο στρατός θα συνεχίσει παράλληλα να διεξάγει επιχειρήσεις σε εδάφη που διοικεί η Χαμάς.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μέσων ενημέρωσης εάν η αποδοχή της πρότασης κατάπαυσης του πυρός από τη Χαμάς θα επηρεάσει την επίθεση στη Ράφα, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε: “Εξετάζουμε κάθε απάντηση και αντίδραση με τον πιο σοβαρό τρόπο και εξαντλούμε κάθε πιθανότητα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων”.

“Παράλληλα, εξακολουθούμε να επιχειρούμε στη Λωρίδα της Γάζας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, είπε.

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ για κατάπαυση του πυρός

Keywords
Αναζητήσεις
oi-ipa-tha-syzitisoun-tin-apantisi-tis-chamas-me-tous-symmachous-tis-epomenes-ores.htm
Τυχαία Θέματα