Κασσελάκης: Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης από τον λαό, τον Αλ. Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά

Να ζητήσει “συγγνώμη” από τον ελληνικό λαό, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά, για τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τον κατηγόρησε για “ανελέητη πατριδοκαπηλία” και εμπαιγμό”, γύρω από το Μακεδονικό.

Στην ομιλία του που έκανε στην πλατεία του Λευκού Πύργου ο

κ. Κασσελάκης τόνισε ότι πρέπει η αναμέτρηση των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου “να γίνει η αρχή για μία βαθιά ανανέωση σε πρόσωπα, σε πολιτικές και σε θεσμούς”.

“Πολίτες της Μακεδονίας πριν από λίγα χρόνια η πόλη σας μετατράπηκε στο βασικό σκηνικό μιας ανελέητης πατριδοκαπηλίας και θέλω από δω να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα. Και θα είμαι πολύ προσεκτικός χωρίς να κάνω καμία κομματική σπέκουλα, αν και τα γεγονότα θα μου το επέτρεπαν”, είπε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε:”Θα στείλω ένα σαφές κινητό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι διμερής. Εάν συνεχίζετε να τη θεωρείτε προδοτική έχετε μόνο έναν δρόμο. Να κάνετε αυτό που έλεγαν τα στελέχη σας και που ακόμα πολλά από τα στελέχη σας λένε. Λένε αν το VMRO μας δώσει την ευκαιρία θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία. Το ίδιο επιθυμούν και οι δήθεν μακεδονομάχοι που κατεβάζατε κύριε πρωθυπουργέ στους δρόμους. Να την ακυρώσετε. Ε, λοιπόν, ιδού τα Σκόπια. Πηγαίνετε να δούμε. Όμως δεν το κάνετε. Και ξέρετε γιατί δεν το κάνετε; Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που επιθυμούσατε ως παράταξη όμως τότε ο Γκρουέφσκι δεν δεχόταν με τίποτα να κάνει τόσες παραχωρήσεις όπως έκανε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Κοτζιά. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι αφού σκοπεύετε να τηρήσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως εθνικά επωφελή, υπάρχουν δύο ηθικά προαπαιτούμενα: Πρώτο, να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το μίσος, τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία που εκθρέψατε, προκειμένου να κερδίσετε καρέκλα του πρωθυπουργού, φωνάζοντας κατά μίας Συμφωνίας με τον οποία συμφωνούσατε.

Δεύτερο, να ζητήσετε συγνώμη από δύο ανθρώπους, που τους κολλήσατε τη ρετσινιά του εθνικού μειοδότη την ώρα που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά. Είναι ηθικές προϋποθέσεις αυτές κύριε πρωθυπουργέ και δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα το κάνετε”.

Απευθυνόμενος σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών τους είπε ότι τους σέβεται και πως τους είπαν ψέματα, τους χρησιμοποίησαν, πήραν την ψήφο τους και τώρα “ικατεύουν” για την τήρηση της Συμφωνίας. “Αυτό λέγεται απόλυτος εμπαιγμός”, παρατήρησε και πρόσθεσε πως ” όταν ένας πολιτικός εμπαίζει τον πολίτη σε ένα θέμα, τον εμπαίζει σε όλα”.

Για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι είναι μία από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία της Ευρώπης.

Επισήμανε ότι “η αναμέτρηση των ευρωεκλογών πρέπει να γίνει το τέλος της αλαζονείας και η αρχή για μία βαθιά ανανέωση σε πρόσωπα, σε πολιτικές και σε θεσμούς”.

“Είτε θα επιφέρουμε ένα αποφασιστικό ρήγμα στην αλαζονεία, είτε θα ζούμε με το επιχείρημα 41% έχω και ότι θέλω κάνω. Είτε θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από ένα κλειστό σύστημα εξουσίας των λίγων σε βάρος των πολλών, είτε θα διεκδικήσουμε μία κοινωνία στην οποία κανένας δεν θα μένει πίσω μόνος”, σημείωσε.

“Είχαν διαλέξει για αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα το οποίο θα τους βόλευε. Είχαν σχεδιάσει πώς θα νέμονται τη χώρα για δεκαετίες και ήρθατε και τους τα χαλάσατε όλα. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε”, είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Για την πόλη της Θεσσαλονίκης είπε ότι “έχει κακοποιηθεί βάναυσα” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έρχεται να μιλήσει για επέκταση σε ένα Μετρό που ακόμα δεν υπάρχει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε μπροστά από το βαν του κόμματος με το σύνθημα “ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΤΩΡΑ” και μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του τον λόγο πήραν υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Την Έκθεση Κόμικς (COMIC CON) και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο, την Τομεάρχη Πολιτισμού, Κυριακή Μάλαμα, τους Βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά και υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Στην Έκθεση Κόμικς ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε για τη διοργάνωση, ξεναγήθηκε στους χώρους, συζήτησε με εκθέτες και με επισκέπτες, αρκετοί από τους οποίους φορούσαν κοστούμια των αγαπημένων τους ηρώων, φωτογραφήθηκε μαζί τους κι έπαιξε Air Hockey.

Στην Έκθεση συμμετέχουν 70 εκθέτες, 150 Έλληνες καλλιτέχνες και 22 ξένοι.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου όπου τον ξενάγησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσος Τζήκας.

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε περίπτερα εκδοτικών οίκων, συζήτησε με τους υπεύθυνους των περιπτέρων, πέρασε από το περίπτερο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Μπάμπη Μπαρμπουνάκη.

Την ώρα της επίσκεψης ήταν στην Έκθεση ο Γερμανός συγγραφέας Sebastian Fitzek και υπέγραφε βιβλία του.

Ο κ. Κασσελάκης τον πλησίασε, συνομίλησαν για λίγο και του ζήτησε να του υπογράψει ένα βιβλίο του.

Συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Διεθνή Έκθεση συναντήθηκε τυχαία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Σχοινάς τον καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη κι όταν ο κ. Κασσελάκης τον ρώτησε πότε θα ξέρουμε αν θα ανανεωθεί η θητεία του στην Κομισιόν ή όχι, του απάντησε “κοντός ψαλμός αλληλούια”.

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

“Φίλες και φίλοι, ποιος το περίμενε!

Είχαν προδιαγράψει το τέλος μας.

Είχαν διαλέξει για αξιωματική αντιπολίτευση το κόμμα που τους βόλευε.

Είχαν σχεδιάσει πώς θα νέμονται τη χώρα για δεκαετίες.

Και ήρθατε και τους τα χαλάσατε όλα! ΟΛΑ!

Εδώ τρεις εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές το βλέπετε.

Γι’ αυτό λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είστε ΕΣΕΙΣ.

Εσείς δείξατε τις βαθιές ρίζες που έχει αυτή η παράταξη στην Ιστορία, στην κοινωνία και στην καρδιά μας.

Τώρα πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία τη μεγάλη στροφή. Από αυτή τη μεγάλη μιζέρια. Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι του θυμίζει την πλατεία των αγανακτισμένων. Ξέρετε κάτι; Αν μπορείτε κι εσείς να έρθετε να ακούσετε την κοινωνία, χωρίς ηθοποιούς, θα βλέπατε ότι η κοινωνία δεν ευημερεί. Μια μικρή μερίδα μπορεί να περνάει καλύτερα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να πιστέψει στην πολιτική που μπορεί να του λύσει τα προβλήματα του. Δε ζητάει φιλανθρωπία ζητάει ευκαιρία. Ζητάει αξιοκρατία, ισονομία, αυτό ζητάει. Αντ’ αυτού αντί για την αξιοπρέπεια έχει φόβο.

Και θέλει να κάνει την στροφή από τον φόβο στην προοπτική. Από τη στασιμότητα στην πρόοδο.

Η αναμέτρηση των ευρωεκλογών πρέπει να γίνει το τέλος της αλαζονείας και της στασιμότητας και η αρχή για μια βαθιά ανανέωση σε πρόσωπα, σε πολιτικές και σε θεσμούς.

Στην πρώτη γραμμή είστε πάλι εσείς.

Εσείς, με ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό στην κοινωνία.

Εσείς, που σπάσατε τα κλισέ της συμβατικής πολιτικής, συμμετέχοντας σε μια νέα σχέση αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

Εσείς που συγκροτήσατε το πιο ισχυρό και το πιο αξιοκρατικό ευρωψηφοδέλτιο από όλα τα πολιτικά κόμματα, μέσα από μία σύγχρονη, ψηφιακή διαδικασία άμεσης δημοκρατίας. Διότι εμείς πιστεύουμε την άμεση δημοκρατία.

Φίλες και φίλοι,

Ήρθα για να σας μεταφέρω το μήνυμα ενός ΣΥΡΙΖΑ που έχει τις μηχανές στο φουλ, που παράγει πολιτική, παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις και προετοιμάζεται για την ώρα της διακυβέρνησης.

Ανάμεσα στις προτάσεις αυτές, η πρόταση νόμου που καταθέσαμε και τους πείραξε πολύ, για το φορολογικό.

Τους ενόχλησε γιατί προβλέπει: α) σημαντικές φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κλπ, β) σημαντική μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων στις οποίες πάμε τον συντελεστή από το 22% στο 17%, γ) κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τεκμαρτού υπολογισμού εισοδήματος/φόρου και δ) σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με κέρδος και για τους εργοδότες και για τους εργαζόμενους.

Και τους ενόχλησε σφόδρα γιατί γνωρίζουν καλά ότι αυτή η πρόταση μας είναι πλήρως κοστολογημένη και απόλυτα εφαρμόσιμη από σήμερα κιόλας. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό.

Ο λογαριασμός βγαίνει. Αλλά μετά δε θα βγαίνει ο λογαριασμός για την εξυπηρέτηση των ισχυρών φίλων της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα άρθρα της πρότασης νόμου που καταθέσαμε στη Βουλή είναι η σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενους:

-30% μείωση σε περιουσίες αξίας έως 60 χιλιάδες ευρώ. Αυτό αφορά στο 59% των φορολογούμενων.

-20% μείωση σε περιουσίες αξίας 60-100 χιλιάδες ευρώ. Αυτό αφορά στο 17,8% των φορολογούμενων.

-Και οι μειώσεις φτάνουν μέχρι και τις περιουσίες αξίας ως 500 χιλιάδες ευρώ.

Από εκεί και πάνω: Επιβάρυνση.

Αυτοί που έχουν τα πολλά θα πληρώνουν τα πολλά.

Τέλος η εποχή που οι πολλοί πληρώνουν το μερίδιο των λίγων σε αυτή τη χώρα.

Αυτή είναι η μόνη επιλογή.

Ο μόνος δρόμος για την επιβίωση μίας κοινωνίας η οποία έφτασε στον πάτο της Ευρώπης, με το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Κι είναι το κράτος που αδειάζει το πορτοφόλι.

Είναι η κυβέρνηση που επιλέγει να κρατά ψηλά τις τιμές στα σουπερμάρκετ, για την εξυπηρέτηση των ισχυρών φίλων που λέγαμε προηγουμένως.

Κι αφού ο Πρωθυπουργός εξαπάτησε όποιον μιλάει ελληνικά με το επιχείρημα για «εισαγόμενη ακρίβεια», τώρα που εξαντλήθηκε αυτό το παραμύθι, σκαρφίστηκε νέα απάτη:

Θα στείλει, δήλωσε, επιστολή στην Ε.Ε. για τη μείωση των τιμών.

Και τι θα τους λέει;

Σας ρωτάω, τι θα τους λέει;

Θα τους ρωτάει γιατί τα βασικά αγαθά στην Ελλάδα είναι πιο ακριβά από τη Γερμανία και τη Γαλλία;

Ας στείλει την επιστολή εκεί που πρέπει: στον εαυτό του.

Ο Πρωθυπουργός ονειρεύεται Iron dome για την ασφάλεια της χώρας και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να φτιάξει ένα Iron dome ακρίβειας πάνω από τη χώρα. Τίποτα δεν το διαπερνά.

Η κερδοσκοπία στο απυρόβλητο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω επιγραμματικά:

-0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για όσο χρόνο διαρκεί το κύμα ακρίβειας.

-Οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας / διύλισης θα έχουν πλαφόν στο κέρδος. Ανώτατο όριο κέρδους το 5%.

-Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα θα μειωθεί στον χαμηλότερο συντελεστή που προβλέπει η ΕΕ.

-Ουσιαστικοί έλεγχοι. Όχι «για τα μάτια του κόσμου». Και πρόστιμα αυξημένα, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά για τους παραβάτες.

Και βέβαια, δημιουργία «Τειρεσία» για όσες εταιρείες αισχροκερδούν.

-Θέσπιση έκτακτης εισφοράς ύψους 90% για τα υπερκέρδη των τραπεζών το 2023 τα οποία προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Των υπερκερδών -επαναλαμβάνω- όχι των κερδών που παριστάνει ότι άκουσε ο πρωθυπουργός και είπε ότι έτσι θα χρεοκοπήσει η χώρα. Τέτοια η έγνοια του για τα υπερκέρδη των τραπεζών. Οι χώρες δε χρεοκοπούν έτσι, αν αναρωτιέστε πως χρεοκοπούν δείτε πως το κάνατε και έφτασε η χώρα στα μνημόνια, έχετε το Know how.

Φίλες και φίλοι,

Πριν περάσω σε οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα εδώ από τη Θεσσαλονίκη να αναφερθώ σε αυτό που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική μας ντροπή. Τον τρόπο που μία κυβέρνηση συγκαλύπτει ένα έγκλημα. Τον τρόπο που το ένα τζάκι καλύπτει το άλλο τζάκι.

Οι εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών είναι ραγδαίες. Όμως περνούν πια στα μονόστηλα των εφημερίδων και στα ψιλά των ειδήσεων. Γιατί;

Γιατί πρέπει να γίνει ό,τι και πέρσι. Τον μήνα των εκλογών δεν μιλάμε για τα Τέμπη! Απαγορεύεται.

Ο σκοπός είναι ιερός: Να στηριχτεί ένας πρωθυπουργός που ταΐζει ένα γιγαντιαίο σύστημα προπαγάνδας.

Θα σας πω όμως κάτι.

Και αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση.

Στις οικογένειες των θυμάτων.

Μπορεί να μπάζωσαν, να μόνταραν, να έθαψαν στοιχεία.

ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Δε θα πετύχουν τη συγκάλυψη.

Όσα στοιχεία δεν τα έσβησαν, θα βγουν στο φως.

Όσος χρόνος και κόπος κι αν χρειαστεί.

Το χρωστάμε στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.

Τόνοι εύφλεκτου υλικού υπήρχαν στην εμπορική αμαξοστοιχία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Είναι αυτό που ο Πρωθυπουργός αποκαλούσε «θεωρία συνωμοσίας».

Και διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν περιείχε εύφλεκτα υλικά.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εκείνη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν ΟΛΗ ΕΝΑ ΨΕΜΑ.

Βγήκε μπροστά στον συντετριμμένο ελληνικό λαό, μπροστά στις οικογένειες των 57 παιδιών που θρηνούσαν, για να τους πει απροκάλυπτα ψέματα.

Φίλες και φίλοι,

Αποφάσισα η πρώτη ουσιαστικά ομιλία μου στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές να είναι στην πόλη σας.

Στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που από το «μπαλκόνι» της ξεκινά όλο το Αιγαίο.

Στη Θεσσαλονίκη που οι κάτοικοί της την αγαπούν και δεν την ξεχνούν ποτέ. Ακόμη και όσοι Θεσσαλονικείς ζουν αλλού, έχουν όνειρο την επιστροφή τους εδώ.

Αυτή η πόλη, όμως, έχει κακοποιηθεί βάναυσα από τους πολιτικούς της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Κανένας δεν έχει κοροϊδέψει τους κατοίκους άλλης πόλης, όσο έχουν κοροϊδέψει εσάς.

Σας βαφτίζουν «πρωτεύουσα των Βαλκανίων» και σας έχουν περαμελημένους για δεκαετίες.

Τώρα, έρχονται να σας υποσχεθούν επέκταση ενός μετρό που ακόμα δεν υπάρχει!

Και είναι υπόλογοι απέναντί σας που δεν υπάρχει.

Η μόνη έντιμη συμπεριφορά που μπορώ να έχω απέναντι σε πολίτες που έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τους πολιτικούς είναι να μην υποσχεθώ τίποτα άλλο παρά μόνο ένα πράγμα: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τη Θεσσαλονίκη. Θα είναι η πρώτη μου προτεραιότητα ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις. Γιατί η κοροϊδία δεκαετιών απέναντι στους Θεσσαλονικείς πρέπει να τελειώσει ΤΩΡΑ.

Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζω ότι ιδιαίτερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, πολλοί επέλεξαν τη ΝΔ για να τους δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Είναι ο μύθος του δεξιού κράτους που τάχα παρέχει καλύτερη αστυνόμευση.

Τι πραγματικά συνέβη;

Αύξηση της εγκληματικότητας ΠΑΝΤΟΥ.

Αναφέρω ενδεικτικά:

Εκβιασμοί: +38%

Βιασμοί: +15%

Διαρρήξεις: +85%

Ληστείες: +23%

Κλοπές: +77%

Και ναι όντως οι γυναικοκτονίες. Έχουμε αρχίσει να έχουμε ανοσία σε αυτό το έγκλημα – φαινόμενο. Χθες είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει έμφυλη βία και μητέρες δυο κοριτσιών που σκοτώθηκαν από συντρόφους τους. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τα θύματα στην τύχη τους, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, να πρέπει να πληρώνουν τα παράβολα στα δικαστήρια. Δεν είναι αυτή η κοινωνία που θέλουμε.

Αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα συνεχιστεί. Διότι οι παθογένειες της ελληνικής αστυνομίας επιτέλους θα αντιμετωπιστούν.

«Μα θα φτιάξει η Αριστερά την αστυνομία;», θα αναρωτηθείτε.

Ναι. Η Σύγχρονη Αριστερά θα φτιάξει την αστυνομία.

Διότι θα φέρει νέες δομές, τεχνογνωσία, χρήση της νέας τεχνολογίας και της ψυχολογίας, σύγχρονη και δια βίου εκπαίδευση στο σώμα της αστυνομίας.

Όλοι θα μπαίνουν στην Αστυνομία ύστερα από φοίτηση στην ανώτατη σχολή αστυφυλάκων.

Πρόσληψη «Ειδικών Φρουρών» από το παράθυρο, με εκπαίδευση μόλις δύο μηνών ΤΕΛΟΣ.

Μία βασική μας καινοτομία είναι ο θεσμός του «Αστυνομικού στην υπηρεσία της Γειτονιάς» (Community Policing):

Ο αστυνομικός που εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται στα προβλήματα μιας συγκεκριμένης γειτονιάς, αποκτά εμπειρία και χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με τους κατοίκους της.

Πολίτες της Μακεδονίας,

Πριν από λίγα χρόνια η πόλη σας μετατράπηκε στο βασικό σκηνικό μιας ανελέητης πατριδοκαπηλίας.

Θέλω από εδώ λοιπόν να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα.

Και θα είμαι πολύ προσεκτικός, χωρίς να κάνω καμία πολιτική σπέκουλα, αν και τα γεγονότα θα μου το επέτρεπαν.

Στέλνω λοιπόν σαφές και λιτό μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό:

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι διμερής.

Αν συνεχίζετε να τη θεωρείτε προδοτική, έχετε μόνο έναν δρόμο: Να κάνετε αυτό που έλεγαν τα στελέχη σας – και πολλά το λένε ακόμη: «Αν το VMRO μάς δώσει την ευκαιρία, θα ακυρώσουμε τη συνθήκη», έλεγαν.

Το ίδιο επιθυμούν οι δήθεν «Μακεδονομάχοι» που κατεβάζατε στους δρόμους και είναι ψηφοφόροι σας: Να την ακυρώσετε.

Ιδού τα Σκόπια. Πηγαίντε λοιπόν! Πηγαίντε!

Όμως δε θα το κάνετε.

Και ξέρετε γιατί δε θα το κάνετε;

Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που επιθυμούσατε ως παράταξη, όμως τότε ο Γκρούεφσκι δεν δεχόταν με τίποτα να κάνει τόσες παραχωρήσεις.

Αφού λοιπόν σκοπεύετε να τηρήσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνικά επωφελή, υπάρχουν δύο ηθικά προαπαιτούμενα.

Πρώτον:

Θα ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το μίσος, τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία που εκθρέψατε προκειμένου να κερδίσετε την καρέκλα του πρωθυπουργού, φωνάζοντας κατά μίας συμφωνίας με την οποία συμφωνούσατε.

Δεύτερον: Θα ζητήσετε συγγνώμη από δύο ανθρώπους που τους κολλήσατε τη ρετσινιά του «εθνικού μειοδότη», την ώρα που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον: Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά.

Είναι ηθικές προϋποθέσεις αυτές, κύριε Πρωθυπουργέ. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα το κάνετε.

Θέλω να απευθυνθώ από καρδιάς σε όλους τους πολίτες της Μακεδονίας που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών. Σας σέβομαι, διαφωνούμε μεν αλλά ποτέ δεν σας είπαμε ψέματα. Είμαστε έντιμοι απέναντι σας. Αυτή είναι η θέση μας. Ξέρετε ποιοι είμαστε. Αυτοί όμως που ψηφίσατε σας είπαν ψέματα: σας χρησιμοποίησαν, πήρανε την ψήφο σας, σας κατέβασαν στους δρόμους και τώρα ικετεύουν για την τήρηση της Συμφωνίας. Αυτό λέγεται απόλυτος εμπαιγμός. Και πρέπει να γνωρίζεται ότι όταν ένας πολιτικός εμπαίζει έναν πολίτη σε ένα θέμα, τον εμπαίζει σε όλα: στην παιδεία, την υγεία, την ακρίβεια, την καθημερινότητα. Είναι στάση πολιτικής ηθικής αυτή;

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. Εμείς ερχόμαστε να σεβαστούμε τον πολίτη επειδή κάποιος πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τους πολίτες σε αυτή τη χώρα.

Φίλες και φίλοι,

Στις 9 Ιουνίου έχουμε μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ιστορία της Ευρώπης.

Ή θα στρίψει το τιμόνι Ακροδεξιά, ή όλοι εμείς οι προοδευτικοί πολίτες θα το επαναφέρουμε σε έναν δρόμο που να δείχνει προς το φως.

Για την Ελλάδα, για τις ζωές μας, η μάχη είναι ακόμη κρισιμότερη.

Γιατί είτε θα επιφέρουμε ένα αποφασιστικό ρήγμα στην αλαζονεία, είτε θα ζούμε με το επιχείρημα «41% έχω και ό,τι θέλω κάνω».

Είτε θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας των λίγων σε βάρος των πολλών, είτε θα διεκδικήσουμε μια κοινωνία στην οποία κανένας δε θα μένει πίσω μόνος.

Κοινωνική προστασία.

Αλληλεγγύη.

Κράτος δικαίου που θα σέβεται τον πολίτη.

Κοινωνικό κράτος που θα παρέχει υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες και θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία. Που θα υπηρετεί και δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη.

Δημόσια Υγεία και Δημόσια Παιδεία υψηλού επιπέδου.

Που να αξίζουν στον άνθρωπο του 2024 και όχι σε πολίτη “βήτα κατηγορίας” της Δεξιάς του 1960.

Εθνική κυριαρχία που δεν κάνει υπόκλιση στον Ερντογάν.

Ούτε τον αφήνει να γκριζάρει το Αιγαίο με «γαλάζιες πατρίδες».

Ούτε τον αφήνει να μετατρέπει σε τζαμιά ένα -ένα τα κορυφαία μνημεία της βυζαντινής πολιτιστικής μας κληρονομίας. Πρώτα η Αγία Σοφία.

Τώρα, η Μονή της χώρας, για να τον υποδεχτεί εξευτελίζοντάς τον στη συνάντησή τους.

Και την ίδια στιγμή, ο Ράμα να αλωνίζει στην Ελλάδα, υποδαυλίζοντας εχθροπάθειες.

Συνεχίζω με τις προτεραιότητές μας:

Οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Φορολογική δικαιοσύνη.

Βιώσιμη ανάπτυξη.

Προτεραιότητα στο περιβάλλον και προώθηση τεχνολογικών λύσεων για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος.

Επένδυση στην καινοτομία και την έρευνα.

Η σταθερότητα που αποτελεί την «ιερή αγελάδα» της κυβέρνησης είναι τελικά κάτισχνη.

Σταθερότητα στο λίγο, στο ελάχιστο, στο τίποτα.

Δήθεν σταθερότητα που υποτιμά τη νοημοσύνη του Έλληνα.

Δήθεν σταθερότητα που καταρρακώνει την αξιοπρέπεια και τα όνειρά του.

Απέναντι σε αυτό το ελάχιστο, εμείς θέλουμε ένα Κράτος που με ισότητα, δικαιοσύνη και ανάπτυξη θα παρέχει ευκαιρίες σε όλους πολίτες ώστε να αξιοποιούν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους.

Να μπορούν να βρίσκουν ανοιχτό τον δρόμο προς τη δημιουργικότητα, την αναγνώριση, την επιτυχία.

Αυτό είναι το Ελληνικό Όνειρο.

Είναι στα χέρια σας.

Είναι στα χέρια όλων μας.

Το όνειρο που θα πετύχουμε μαζί.

Σας προσκαλώ λοιπόν από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, σε αυτόν τον ωραίο αγώνα για την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας που χάσαμε.

Για την αναγέννηση της υπερηφάνειας μας

Για μια καλύτερη ζωή.

Όχι «κάποτε». Τώρα!

Καλό αγώνα! Με δύναμη για την Ελλάδα μας! Για τις ζωές μας!

Keywords
τσιπρας, μητσοτακης, εκτακτη εισφορα, το φως, ιουνίου, vmro, σκοπια, πηγαίνετε, συριζα, μισαλλοδοξία, θεσσαλονικη, μετρο, βαν, ζωη, air, sebastian, μιζέρια, νέα, βουλη, ενφια, eurostat, ελλαδα, iron, ΦΠΑ, τραπεζες, φως, ψεμα, αιγαιο, νεα δημοκρατια, community, εθνικη τραπεζα, βιβλια, γερμανος, ΔΕΘ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αυξηση φπα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, αγανακτισμενοι πολιτες, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, γαλλια, κοινωνικη συμφωνια, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, χωρες, αμεση δημοκρατια, αστυνομια, βουλγαρια, γερμανια, δημοκρατια, εθνικη, εμπορικη, θεμα, θητεια, ονειρα, ονειρο, ρωτησε, τα νεα, τυχη, υγεια, φως, ψεμα, ψεματα, ωρα, αγια σοφια, αρθρα, αναγεννηση, αξιοπρεπεια, πηγαίνετε, βγαινει, εβδομαδες, βιβλιο, γεγονοτα, γινει, δυναμη, δειτε, δειχνει, δωσει, δρομος, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκθεση βιβλιου, εκθεση, εκπαιδευση, εξυπηρετηση, εποχη, επιτυχια, ερντογαν, ερευνα, ερθετε, ερχεται, ερχονται, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, μηχανες, θυμιζει, ομιλια, κυβερνηση, κυμα, κινητο, κυριε, κομμα, κοστουμια, λιτο, λογο, ματια, μιζέρια, μειωση, μισαλλοδοξία, μισος, μνημεια, μπορειτε, μυθος, νικο, νοημοσυνη, ντροπη, ξερετε, ουσιαστικα, παμε, περιβαλλον, προβληματα, ρανια θρασκια, συγνωμη, συνεχεια, σωμα, σοφια, σπεκουλα, σχεδιο, σχολη αστυφυλακων, τασος, το φως, χρονος, ψηφιακη, air, ασφαλεια, βαν, eurostat, ειπαμε, ελληνικα, ερχομαστε, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, iron, ιουνίου, κλειστο, κομικς, καρδια, κυριακη, μπροστα, ρηγμα, sebastian, σχοινας, υλικα, vmro, ωραιο, χερια
Αναζητήσεις
kasselakis-na-zitisei-syngnomi-o-k-mitsotakis-apo-ton-lao-ton-al-tsipra-kai-ton-n-kotzia.htm
Τυχαία Θέματα