Τι μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε στη συναυλία των Guns N’ Roses στο ΟΑΚΑ

06:31 24/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η 22α Ιουλίου ήταν μία ημέρα που περίμεναν πολλοί, καθώς σηματοδοτούσε τη μεγάλη επιστροφή των… αειθαλών  Guns N’ Roses στην Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Η πολυαναμενόμενη συναυλία έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς το προτελευταίο Σάββατο του Ιουλίου, η θερμοκρασία χτύπησε «κόκκινο» αγγίζοντας τους 40 βαθμούς.

Ήδη από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών είχε φτάσει στο ΟΑΚΑ

και, αψηφώντας τη ζέστη, περιφέρονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, αγόραζαν αυθεντικά μπλουζάκια του θρυλικού συγκροτήματος και έδειχναν ανυπόμονοι να ξεκινήσει το μεγάλο γεγονός της  βραδιάς.

Το πρώτο όνομα της βραδιάς, οι Last Internationale, βγήκαν με μισή ώρα καθυστέρηση στη σκηνή λόγω καύσωνα, κατάφεραν παρ’ όλα αυτά να εντυπωσιάσουν το κοινό, χάρη στην εντυπωσιακή απόδοση- και εμφάνιση- της Delila Paz. Περίπου στις 20:20 οι Last Internationale αποχαιρέτισαν το κοινό εν μέσω χειροκροτημάτων και ο χρόνος κύλησε αντίστροφα για να ξεκινήσει αυτό που όλοι περίμεναν. να δουν ζωντανά τους Axl Rose, Slash και Duff McKagan.

Οι Last Internationale

Στις 21:00, ξεκίνησε το μεγάλο γεγονός της βραδιάς, με τους ήχους του «It’s So Easy» να ακούγονται και να ξεσηκώνουν σιγά σιγά το κοινό. Όπως είναι αναμενόμενο το κοινό, είτε φανατικό, είτε λιγότερο φανατικό, πάντοτε θα συγκεντρώνει τα υπέρ και τα κατά ενός δρώμενου, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό και πολυαναμενόμενο. Εμείς καταγράψαμε τα συν και τα πλην της μεγάλης βραδιάς και ελπίζουμε να συμφωνήσετε μαζί μας!

Τι μάς άρεσε                                                        

Η αειθαλής φωνή του Axl Rose

Όσα χρόνια κι αν περάσουν και παρά τα προβλήματα στις φωνητικές χορδές που κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει, διαθέτει αναμφίβολα μία από τις καλύτερες ροκ φωνές που παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Επίσης, παρά τα 60+ χρόνια του, επιδεικνύει εξαιρετική αντοχή πάνω στη σκηνή, αποδεικνύοντας πως είναι γεννημένος ροκ σταρ.

Ο Slash       

Σίγουρα πολύς κόσμος έκλεισε εισιτήριο αποκλειστικά και μόνο για να δει αυτή την τεράστια προσωπικότητα της μουσικής σκηνής να δίνει ρέστα στο «Double Talkin’ Jive», να ευχαριστεί το κοινό που τού ευχήθηκε «χρόνια πολλά» για τα 58α γενέθλιά του και να αποχαιρετά με ένα κατακόρυφο που άφησε έκπληκτο το κοινό.

Η παρουσία επί τρεις ώρες στη σκηνή

Ναι, όταν έρχονται τέτοια ιστορικά συγκροτήματα στη χώρα μας και όταν έχουμε πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα εισιτήρια, θέλουμε να μας σέβονται και να μάς προσφέρουν όσες περισσότερες ώρες θεάματος μπορούν.

Διαψεύστηκαν οι φήμες περί… φιάσκου

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες στα social media πως ο Axl δεν ακούγεται και πως η συναυλία είναι μια αποτυχία. Εμείς – ευτυχώς- δεν διαπιστώσαμε τίποτα τέτοιο. Είναι λογικό ένας άνθρωπος να μην έχει τη ζωντάνια που είχε πριν 30 και 20 χρόνια, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως πρόκειται για μεγαθήριο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας που γεμίζει τη σκηνή.

Τι δεν μας άρεσε

Το «November rain»

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο μοναδικό αυτό τραγούδι, αλλά στο γεγονός ότι ακούστηκε λίγη ώρα πριν το τέλος της συναυλίας, με αποτέλεσμα να μην το ακούσουμε όπως το… ονειρευόμασταν. Η φωνή του Axl είχε ξεκινήσει ήδη να κουράζεται – όπως και ο ίδιος -, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν μερικοί τόνοι και το κομμάτι να χάσει λίγη από την αίγλη του.

Η ζέστη

Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν την ημέρα της συναυλίας δεν είχε 40 βαθμούς θερμοκρασία, ωστόσο η υψηλή θερμοκρασία φάνηκε να κουράζει το κοινό από ένα σημείο και μετά, καθώς χάθηκε για λίγο ο παλμός και η ένταση, η οποία επανήλθε μόλις ακούστηκε το αγαπημένο «Paradise City», με το οποίο ολοκληρώθηκε η μουσική βραδιά.

Ο ήχος

Οι συνεχείς αυξομειώσεις ήταν κάπως ενοχλητικές, κάτι που έγινε αισθητό κυρίως όταν στη σκηνή βρίσκονταν οι Last Internationale, ωστόσο σε ένα πολύωρο σετ είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά και ορισμένα τραγούδια να ακούγονται εντελώς διαφορετικά live από ότι ηχογραφημένα.

Με τα θετικά και τα αρνητικά της, αυτή ήταν η πολυπόθητη εμφάνιση των Guns N’ Roses στην Αθήνα κι εμείς σκεφτόμαστε ότι θέλουμε τα καλοκαίρια μας να είναι γεμάτα από τέτοιες μουσικές και μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Keywords
Αναζητήσεις
ti-mas-arese-kai-ti-den-mas-arese-sti-synavlia-ton-guns-n-roses-sto-oaka.htm, guns and roses αθηνα
Τυχαία Θέματα