«Από το 2025 η Ελλάδα θα έχει Κτηματολόγιο, είναι η απόφαση του πρωθυπουργού» ξεκαθαρίζει ο Κυρανάκης

20:09 14/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία Κτηματολογίου για το 2025, θέλοντας να υπερασπιστεί τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο δημαρχείο Χανίων, ο Κ. Κυρανάκης στάθηκε στο ότι πρέπει να προχωρήσει η κτηματογράφηση στο νομό Χανίων, καθώς δεν έχουν ακόμα δηλωθεί 329.000 περιουσιακά δικαιώματα επί των ακινήτων, επί της γης των Χανίων. Αναφερόμενος συνολικά στο ζήτημα του Κτηματολογίου, επισήμανε ότι δεν θα πάνε χαμένοι οι

κόποι ετών.

«Οι κόποι ολόκληρων γενεών, δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Δεν πρέπει να χαθούν περιουσίες πολιτών και δήμων. Από το 2025 η Ελλάδα θα έχει Κτηματολόγιο, είναι η αποφαση του πρωθυπουργού και δεν θα είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη χωρίς δηλωμένες και καταγεγραμμένες περιουσίες. Τα κάνουμε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται για να βοηθήσουμε τους πολίτες να φτάσουν να δηλώσουν τη γη που τους ανήκει. Οι πόρτες της κυβέρνησης και των αρμόδιων είναι ανοικτές για να συμφωνήσουμε ότι από κοινού, όλοι μαζί θα κάνουμε όλα όσα χρειάζονται για να γίνει η ζωή μας πιο απλή χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες

Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα λύσει προβλήματα και θα επιταχύνει τη διαδικασία, τόσο για τους δήμους, όσο και για την Εκκλησία και τους ιδιώτες. Παρουσιάσαμε ξανά σήμερα τον ψηφιακό χάρτη maps.ktimatologio.gr ο οποίος είναι προσβάσιμος ψηφιακά σε κάθε πολίτη και επαγγελματία. Όλοι πλέον, με έναν απλό τρόπο μπορούν να εντοπίσουν το ακίνητο που θέλουν να δηλώσουν και στη συνέχεια να το κατοχυρώσουν ηλεκτρονικά, προσκομίζοντας είτε τον τίτλο κτήσης είτε αν δεν έχει συμβόλαιο το Ε9 και μία ένορκη βεβαίωση».

Αν ισχύουν οι δηλώσεις των δημάρχων περί δεκάδων εκατοντάδων αγροτεμαχίων, τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα για να κλείσουμε πιο γρήγορα το κτηματολόγιο. Αλλά υπάρχει και το θέμα με τους ξενοδόχους της περιοχής, που όπως έχουμε διαπιστώσει πάρα πολλά ξενοδοχεία, ειδικά παραθαλάσσια, δεν έχουν δηλώσει τα δικαιώματά τους. Αυτό διακινδυνεύει τις περιουσίες, τους βάζει σε περιπέτειες που είναι αχρείαστες. Εμείς θα στείλουμε μία επιστολή να υπενθυμίσουμε και να τους δείξουμε πόσο εύκολα μπορούν να κινηθούν, μιας και οι ξενοδόχοι είναι ένας τομέας που έχει καθυστερήσει πολύ, σε μεγάλο βαθμό, να δηλώσει την περιουσία του».

Keywords
Αναζητήσεις
apo-to-2025-i-ellada-tha-echei-ktimatologio-einai-i-apofasi-tou-prothypourgou-xekatharizei-o-kyranakis.htm
Τυχαία Θέματα