H Tesla μηνύει Ινδική εταιρεία για χρήση του εμπορικού σήματός της

12:30 5/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Έλον Μασκ μήνυσε έναν ινδικό κατασκευαστή μπαταριών για παραβίαση του εμπορικού της σήματος, καθώς ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα “Tesla Power” για την προώθηση των προϊόντων της, ζητώντας αποζημίωση και μόνιμη απαγόρευση της εταιρείας από δικαστή του Νέου Δελχί.

Η Tesla δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί αυτή την εβδομάδα ότι η ινδική εταιρεία

συνέχισε να διαφημίζει τα προϊόντα της με αυτό το εμπορικό σήμα παρά την ειδοποίηση παύσης και εγκατάλειψης που εστάλη τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με λεπτομέρειες της διαδικασίας που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του δικαστηρίου την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η ινδική εταιρεία, Tesla Power India Pvt Ltd, υποστήριξε ότι η κύρια δραστηριότητά της είναι η κατασκευή μπαταριών μολύβδου οξέος και ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα.

Ο δικαστής έδωσε στην ινδική εταιρεία προθεσμία τριών εβδομάδων για την υποβολή γραπτών απαντήσεων, αφού παρέδωσε μια σειρά εγγράφων για την υποστήριξη της υπεράσπισής της, όπως προκύπτει από τα πρακτικά του δικαστηρίου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ έχει συσταθεί στο Delaware και έχει κατηγορήσει την ινδική εταιρεία ότι χρησιμοποιεί τις εμπορικές ονομασίες “Tesla Power” και “Tesla Power USA”. Το πρακτικό του δικαστηρίου περιλάμβανε στιγμιότυπα οθόνης ενός ιστότοπου που έδειχνε ότι η Tesla Power USA LLC είχε επίσης την έδρα της στο Ντέλαγουερ και είχε «αναγνωριστεί ως πρωτοπόρος και ηγέτης στην εισαγωγή προσιτών μπαταριών με πολύ ισχυρή παρουσία στην Ινδία».

Ένας εκπρόσωπος της Tesla Power δήλωσε στο Reuters ότι ήταν παρούσα στην Ινδία πολύ πριν από την Tesla του Musk και είχε όλες τις κυβερνητικές εγκρίσεις. «Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι σχετιζόμαστε με την Tesla του Έλον Μασκ», δήλωσε ο Manoj Pahwa της Tesla Power.

Η Tesla δήλωσε στον δικαστή ότι ανακάλυψε ότι η ινδική εταιρεία χρησιμοποιούσε το εμπορικό της όνομα το 2022 και προσπάθησε ανεπιτυχώς να την εμποδίσει να το κάνει, γεγονός που την ανάγκασε να καταθέσει την αγωγή.

Η υπόθεση έρχεται αφού ο Μασκ ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ινδία στις 21 Απριλίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Narendra Modi.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μασκ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κίνα και σημείωσε πρόοδο στην ανάπτυξη του προηγμένου πακέτου υποστήριξης οδηγού, μια κίνηση που πολλοί Ινδοί σχολιαστές χαρακτήρισαν σνομπ.

Η υπόθεση του εμπορικού σήματος της Tesla India θα εκδικαστεί στις 22 Μαΐου.

Keywords
Αναζητήσεις
h-tesla-minyei-indiki-etaireia-gia-chrisi-tou-eborikou-simatos-tis.htm
Τυχαία Θέματα