Α. Κασιμάτης: Αντιπερισπασμός στα χειρουργεία

23:11 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τελειώσαν τα ψέματα μετά την καταλυτική παρέμβαση του αναπληρωτή υγείας Παύλου Πολάκη στο νοσοκομείο Ζακύνθου», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο συντονιστής της τοπικής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Κασιμάτης, αναφερόμενος στα επιχειρήματα που υποστήριζαν ότι, το δίκτυο παροχής ιατρικών αερίων στα χειρουργεία περιείχαν τοξικές ουσίες και ευθύνονταν για τις μετεγχειρητικές επιπλοκές σε ασθενείς και τον θάνατο της 41ετών, Ελένης Αρβανιτάκη. Όπως είπε ο κ. Κασιμάτης,

τα επιχειρήματα για την τοξικότητα των αερίων προέρχονται από γιατρούς που ελέγχονται για τη συμπεριφορά τους στο τραγικό περιστατικό και οι οποίοι σε μια απόπειρα αποπροσανατολισμού προσπάθησαν να διοχετεύσουν σε άλλους παράγοντες τα αίτια για το κλείσιμο των χειρουργείων, ασκώντας, παράλληλα, και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση καθώς τυγχάνει να είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ο συντονιστής της τοπικής κομματικής οργάνωσης, επεσήμανε ότι έγινε πιστοποίηση του τεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου και η έκθεση ελέγχου εξετάστηκε από την ΚΔΥΠ .Α.Ε (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ), ενώ, υποστήριξε ότι η απαξίωση του νοσοκομείου με τα κλειστά χειρουργεία συμβαδίζει με την ανάπτυξη των ιδιωτικών δομών υγείας στο νομό και την παροχή όχι μόνο πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και ημερήσιας νοσηλείας. Επιπλέον, αναφερόμενος στο ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών εκτίμησε ότι, δεν είναι στα καθήκοντα τους οι προγνώσεις για ιατρικά και εργαστηριακά ευρήματα, αλλά ούτε και το «αβαντάρισμα» της υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα