Ημέρες Γαστρονομίας

Στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, ένα διαφορετικό γαστρονομικό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του σε λίγες μέρες.

Πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και την προβολή των μοναδικών ελληνικών προϊόντων διατροφής. Κάποιες φορές, μάλιστα, οι άνθρωποι του χώρου οργανώνονται, συναντώνται και μοιράζονται με όλους εμάς τις ιδέες, τις ελπίδες, τις εμπειρίες τους. Οι «Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική», που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138 στις 24, 25 & 26 Μαΐου

είναι μία τέτοια συνάντηση.

Επαγγελματίες από διάφορους χώρους που γνωρίζουν καλά τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία και τα πέριξ αυτής (παραγωγοί, σεφ, φορείς, κοινότητες, γευσιγνώστες, mixologists, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, σχεδιαστές πολιτικής κλπ.), συγκροτούν τον πυρήνα μιας συνάντησης που αξίζει να ειδωθεί ως ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός, που μπορεί να αποτελέσει όχημα για την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση του τόπου.

Οι «Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνονται από τη Reason to: -φορέα προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης- σε συνεργασία με τη Food Concepts και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138.Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή 24/5, Σάββατο 25/5, Κυριακή 26/5/2013.Ώρες λειτουργίας διοργάνωσης: 10 π.μ. - 11μ.μ.Γενική Είσοδος: 10€ (Εισιτήρια μπορείτε να προμηθεύεστε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης από το ταμείο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138). - ΑμΕΑ & Παιδιά κάτω των 12 ετών: ΔωρεάνΆνεργοι & Φοιτητές: 8€ (απαραίτητη η επίδειξη της σχετικής κάρτας) - Εισιτήριο τριήμερου: 20€Προπώληση: www.viva.gr για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων στην τιμή των 8€ και εν συνεχεία στην τιμή των 10€.Για όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις της διοργάνωσης (εκπαιδευτικά εργαστήρια, γευσιγνωσίες, γευστικές δοκιμές κλπ.) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση, πέραν της γενικής εισόδου.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.imeres-gastronomias.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ημέρες Γαστρονομίας,imeres gastronomias