Πλημμύρες Ευρώπη: Συναγερμός σε Βέλγιο, Γερμανία και Γαλλία

Μεγάλες υλικές ζημιές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ώρου. Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης επλήγη ιδιαίτερα, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο (15-16/05). Περίπου 550 κλήσεις για επέμβαση (κυρίως για άντληση υδάτων) καταγράφηκαν στην επαρχία της Λιέγης, ενώ κινητοποιήθηκαν 150 πυροσβέστες. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Στα βορειοανατολικά, μάλιστα, στον δήμο Φορόν, το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο σε ορισμένες κατοικίες.

Πάντως,

τα νερά υποχωρούσαν από όλες τις περιοχές το πρωί του Σαββάτου, διευκρίνισαν οι αρχές, υπογραμμίζοντας πως οι υπηρεσίες διάσωσης εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάσταση. Στην Ολλανδία, στην επαρχία Λίμπουργκ, δύο κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν το πρωί του Σαββάτου λόγω κινδύνου πλημμύρας, ενώ προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα εκδόθηκαν στη Γαλλία.

Lifeboat capsizes as severe floods hit northern #France Meanwhile the south swelters under a punishing heatwave!

VC: Lorenzo Schmitt#Storm #Flood #Diemeringen #Moselle #Flashflood #Rain #Orages #Inondation #Weather #Viral #Climate pic.twitter.com/ETldea03IT

— Earth42morrow (@Earth42morrow) May 18, 2024

«Η πλημμύρα του αιώνα»

Εν τω μεταξύ, στη νοτιοδυτική Γερμανία, εκατοντάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός σταμάτησε τη λειτουργία του. Το Σάββατο, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέφθηκε το Κλαϊνμπλίτερσντορφ στο κρατίδιο Ζάαρλαντ και δήλωσε ότι η προσοχή δίνεται τώρα στην παροχή άμεσης βοήθειας.

Η πρωθυπουργός του κρατιδίου Άνκε Ρέλινγκερ έκανε λόγο για την «πιο δύσκολη κατάσταση πλημμύρας» από την «πλημμύρα του αιώνα», η οποία είχε πλήξει την περιοχή πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Η πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί «σοβαρές ζημιές» από την έντονη βροχόπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλημμύρες Ευρώπη, Συναγερμός, Βέλγιο Γερμανία, Γαλλία,plimmyres evropi, synagermos, velgio germania, gallia