Νέα πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικό

Ενα «ελαφρύ στρώμα πετρελαίου», εντοπίστηκε σε περιοχή του στον Κόλπο του Μεξικού, 210 χλμ νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης, σύμφωνα με τον πετρελαϊκό όμιλο Shell , ο οποίος διαθέτει στην περιοχή δύο ποντισμένες εξέδρες για άντληση πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το ελαφρύ στρώμα πετρελαίου

σχετίζεται με τις εξέδρες Μαρς και Ούρσα», ωστόσο ο όμιλος έχει σε προληπτικά μέτρα.

Στην θαλάσσια περιοχή έχουν σπεύσει με ελικόπτερο της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών εμπειρογνώμονες, Από την πλευρά της η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε στην θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε η διαρροή ένα ελικόπτερό της, στο οποίο επέβαιναν εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται για μια πετρελαιοκηλίδα μήκους 16 χλμ. και πλάτους 1,6 χλμ.

Η Shell έστειλε εκεί το ειδικευμένο στην αντιμετώπιση της πετρελαϊκής ρύπανσης πλοίο Louisiana Responder, ενώ υπέβαλε επίσης αίτημα να πετάξουν με το φως της μέρας πάνω από την πετρελαιοκηλίδα αεροσκάφη για αναγνώριση.

Είναι η δεύτερη διαρροή πετρελαίου που σημεώνεται στην περιοχή μετά την έκρηξη στην εξέδρα Deepwater Horizon ενός άλλου πετρελαϊκού ομίλου, της BP το 2010, η οποία αποτέλεσε τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα