Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απόλυση: Παρελθόν αποτελεί για την Γιουβέντους ο προπονητής

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στην Αταλάντα (1 – 0 με το γκoλ του Βλάχοβιτς), ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, ολοκληρώνοντας άδοξα την δεύτερη θητεία του στους μπιανκονέρι. Η «Μεγάλη Κυρία» αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση του Αλέκγρι από τον σύλλογο (θα έφευγε στο τέλος της σεζόν έτσι και αλλιώς) καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η συμπεριφορά του στον τελικό κυπέλλου Ιταλίας δεν συνάδει με τις αξίες του κλαμπ. Ο 56χρονος προπονητής αποβλήθηκε στην μεγάλη αυτή αναμέτρηση

του «Ολίμπικο» αφού επιτέθηκε φραστικά στον τέταρτο διαιτητή, ενώ αμέσως μετά στην συνέντευξη Τύπου μίλησε με άκομψο τρόπο σε δημοσιογράφο εξαγγέλοντας απειλές. «Η απόλυση ακολουθεί ορισμένες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας τις οποίες ο σύλλογος έκρινε ασυμβίβαστες με τις αξίες της Γιουβέντους και με τη συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσουν όσοι την εκπροσωπούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου.

Έπειτα από τρία χρόνια στη Βέκια Σινιόρα στο δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο της ομάδας ο Ιταλός τεχνικός απολύθηκε και την θέση του προς το παρόν θα πάρει ο Πάολο Μοντέρο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Γιουβέντους είναι σε συζητήσεις για να φέρει στον Τορίνο τον Τιάγκο Μότα που έκανε τρομερή σεζόν με την Μπολόνια, η οποία θα βρίσκεται του χρόνου στη League Phase του Champions League. Ο Αλέγκρι, βέβαια, έχει γράψει ιστορία στον πάγκο της Γιουβέντους την οποία υπηρέτησε για 8 χρόνια, καθοδηγώντας συνολικά τους μπιανκονέρι σε 420 ματς. Με την ομάδα από το Τορίνο, ο Ιταλός προπονητής πανηγύρισε 5 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα Ιταλίας και δύο Σούπερ Καπ.

Massimiliano Allegri non è più l’allenatore della Juventus F.C.

— JuventusFC (@juventusfc) May 17, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Παρελθόν, Γιουβέντους,masimiliano alegkri, parelthon, giouventous