Τροφική δηλητηρίαση Λαμία: Καταγγελία γονιών για σχολικά γεύματα

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης παρουσίασαν αρκετοί μαθητές σχολείων στη Λαμία, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το lamiareport, όλοι είχαν καταναλώσει σχολικά γεύματα που είχαν μοιραστεί την Πέμπτη σε διάφορα σχολεία, με δύο να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Λαμίας με τροφική δηλητηρίαση. Ενδεικτικά, μόνο στο 7ο Δημοτικό τα

καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Σχολείο Κομποτάδων-Μεξιατών. Οι γονείς των παιδών εμφανίζονται αγανακτισμένοι, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόμων του 7ου Δημοτικού να αναμένεται να ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας παρέμβαση για την προστασία των παιδιών.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την ώρα που αρκετοί γονείς σκέφτονται να προσφύγουν και μεμονωμένα στη Δικαιοσύνη. «Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (σ.σ.: μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε στο LamiaReport μητέρα 8χρονης, ενώ αντίστοιχες ήταν οι μαρτυρίες και άλλων γονιών. «Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», είπε άλλη μητέρα που πέρασε μια εφιαλτική μέρα και νύχτα στο προσκεφάλι του παιδιού της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γονείς, Λαμία,goneis, lamia