Ούτε Ρώμη, ούτε Βιέννη -Η Αθήνα η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για να απολαύσεις τον καφέ σου

Για τους coffee lovers, ο καφές δεν είναι απλώς ένα ρόφημα για να ξυπνήσουν, αλλά ένα τελετουργικό ταξίδι γεμάτο γεύση και αρώματα.

Έτσι, δεν μας κάνει εντύπωση ότι πολλοί αναζητούν και αυτό από τις διακοπές και τα ταξίδια τους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ένα φλυτζάνι καφέ έχει αναδειχθεί σε ένα εξαιρετικό πολιτιστικό σημείο επαφής, με κάθε χώρα να δίνει τη δική της πινελιά σε αυτό το κλασικό ρόφημα.

Ακόμα κι αν ο καφές δεν είναι για εσάς, ο καλοκαιρινός ήλιος και ο μυρωδάτος καφές που βρίσκεται

σε όλη την Ευρώπη θα μπορούσαν να σας παρακινήσουν να βρείτε την επόμενη απόδρασή σας. Μπορεί ακόμη και να συναντήσετε ένα είδος καφέ που μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει ή ακούσει ποτέ πριν.

Το Ubuy Italy αποφάσισε να κατατάξει τις 20 κορυφαίες πρωτεύουσες της Ευρώπης για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι αρωματικού καφέ, εξετάζοντας τον αριθμό των καφέ σε εθνικό επίπεδο και κατά κεφαλήν αλλά και το κόστος του καφέ σε κάθε πόλη.

Από όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, ερεύνησαν τον αριθμό των καφέ σε κάθε πόλη χρησιμοποιώντας έναν δημοφιλή ιστότοπο ταξιδιωτικών κριτικών και κατά κεφαλήν (ανά 100.000), τον μέσο αριθμό ημερών του καλοκαιριού (Ιούνιος έως Αύγουστος) με ηλιοφάνεια για να απολαύσετε καφέ έξω σε σχέση με τις ημέρες της μέσης βροχόπτωσης (Ιούνιος έως Αύγουστος) και το κόστος ενός μόνο φλιτζανιού σύμφωνα με την έκθεση Global Coffee Prices and Trends 2024 της Mandoe Media.

Στη συνέχεια, κατέταξαν κάθε πόλη από το 1-20 με βάση τη συνολική μέση βαθμολογία τους σε αυτούς τους παράγοντες.

Η Αθήνα η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για τους λάτρεις του καφέ

Αφήνοντας πίσω την ιταλική πρωτεύουσα, η Αθήνα στέφθηκε η τοπ πόλη για να απολαύσεις τον καφέ σου.

«Εδώ μπορείτε να απολαύσετε κατά μέσο όρο 1040 ώρες ήλιου από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε από τις άφθονες 404 καφετέριες τους.

Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τον διάσημο ελληνικό καφέ, που παρασκευάζεται διαφορετικά από τους άλλους. Φτιαγμένο σε κωνικό μπρίκι, η επίκτητη γεύση αυτού του πλούσιου και σκούρου ελληνικού καφέ θεωρείται μορφή τέχνης. Θα τον βρείτε σε ένα από τα 61 κατά κεφαλήν καφέ της Αθήνας, όπου ένα μέσο φλιτζάνι θα σας κοστίζει 2,62 δολάρια.

Ο μέσος όρος βροχόπτωσης από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο στην Αθήνα είναι επίσης ο δεύτερος χαμηλότερος στις 10 κορυφαίες πόλεις, ακολουθώντας μόνο τη Λευκωσία της Κύπρου. Ο μέσος όρος βροχής αυτού του μεσογειακού καταφυγίου είναι μόλις 27,7 χιλιοστά βροχής αυτούς τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε έναν υπέροχο καφέ χωρίς την πιθανή πιθανότητα μιας απροσδόκητης βροχόπτωσης», αναφέρει ο ιστότοπος.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ενώ στην τρίτη, η Ρώμη, που φημίζεται για τον εσπρέσο της.

Οι τοπ ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους coffee lovers:Αθήνα, ΕλλάδαΛισαβόνα, ΠορτογαλίαΡώμη, ΙταλίαΜαδρίτη, ΙσπανίαΛευκωσία, ΚύπροςΒουδαπέστη, ΟυγγαρίαΑνδόρα λα Βέγια, ΑνδόραΤίρανα, ΑλβανίαΜπρατισλάβα, ΣλοβακίαΜονακόΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΠράγα, ΤσεχίαΒουκουρέστι, ΡουμανίαΒερολίνο, ΓερμανίαΡέικιαβικ, ΙσλανδίαΒαρσοβία, ΠολωνίαΣόφια, ΒουλγαρίαΕλσίνκι, ΦινλανδίαΒιέννη, ΑυστρίαΚισινάου, ΜολδαβίαΣτοκχόλμη, ΣουηδίαΒελιγράδι, ΣερβίαΡίγα, Λετονία

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ούτε Ρώμη, Βιέννη -Η Αθήνα,oute romi, vienni -i athina