Έλεγχοι Τροχαίας στην Κρήτη: Βεβαιώθηκαν 676 παραβάσεις, συνελήφθησαν 18 άτομα

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας, την προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές και γενικότερα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στις δράσεις που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες των διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως και 16.05.2024 ελέγχθηκαν 2.133 άτομα και 1.695 οχήματα, συνελήφθησαν 18 άτομα

και βεβαιώθηκαν 693 παραβάσεις.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιελάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις-κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση, με ιδιαίτερη έμφαση στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία της ανηλικότητας.

Κρήτη: Τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν επίσης 676 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων 68 λόγω μέθης, και ακόμη 17 λοιπές παραβάσεις.

Προσήχθησαν 71 άτομα και συνελήφθησαν 18 άτομα, εκ των οποίων 2 ανήλικοι. Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων, κλοπές, Κ.Ο.Κ., νομοθεσία περί αλλοδαπών, ηχορύπανση, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και μαχαίρια.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλεγχοι Τροχαίας, Κρήτη, Βεβαιώθηκαν 676,elegchoi trochaias, kriti, vevaiothikan 676