Στέλιος Γεωργίου: Προτεραιότητά μας ο Στρόβολος

Γνωρίστε το Ανεξάρτητο Υποψήφιο Αντιδήμαρχο Στροβόλου

Ο Στέλιος Γεωργίου δεν είναι κάποιο καινούριο πρόσωπο στο Δήμο Στροβόλου. Αν και το νεαρό έτος της ηλικίας τους ασχολείται με τα κοινά του Στροβόλου από το 2011 που εκλέγηκε δημοτικός σύμβουλος με το ΔΗ.ΚΟ. Μετά από 13 χρόνια προσφοράς και αφού ανεξαρτητοποιήθηκε από το 2020, προχωρεί στο επόμενο βήμα διεκδικώντας της θέση του Αντιδημάρχου ως Ανεξάρτητος υποψήφιος.

Η καθημερινότητα του είναι γεμάτη με απασχόληση με τα κοινά. Εργάζεται στην Αρχιεπισκοπή και είναι πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού της Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου και του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας. Είναι ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΓΣΠ, του Διγενή Μόρφου, του συμβουλίου διαχείρισης του ξενοδοχείου Rodon Αγρός και του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Θεοδότου από τον Αγρό και έχει τρία παιδιά την Φαίη, την Νικόλ και τον Ανδρέας.

Θα απορεί κανείς πως τα προλαβαίνετε όλα αυτά έχοντας υπόψη ότι είστε ένας άτομο που εργάζεται κανονικά, με κανονικό ωράριο ενώ παράλληλα συμμετέχετε σε τόσες άλλες πολλές δραστηριότητες.

Αν έχεις την όρεξη και τη θέληση μπορείς να κάνεις πολλά. Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε μπορείς να πετύχεις ότι θέλεις φτάνει να δουλέψεις σκληρά γι’ αυτό. Μην στηρίζεσαι σε κανένα παρά μόνο στις δυνατότητές σου. Ξεκίνησα δουλεύω από μικρός και δεν σταμάτησα ποτέ. Το ενδιαφέρων μου για τα κοινά το είχα από ανέκαθεν. Και στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο λάμβαναν πάντα μέρος στις εκλογές. Αν και οι ρίζες μου είναι από την Πάφο, εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Στρόβολο. Την γειτονιά μου πάντα την αγαπούσα και από νεαρή ηλικία ήθελα να συμμετέχω στα κοινά του Δήμου μου. Είμαι άνθρωπος της Πίστεως και της οικογένειας και σε διαβεβαιώ ότι όσα και αν κάνω στη καθημερινότητα μου η έγνοια μου είναι να μην παραμελήσω τα παιδιά μου. Θα τα πάρω και στις δραστηριότητές τους και θα καθίσω να διαβάσω μαζί τους.

Τι σας οδήγησε μετά από 13 χρόνια να διεκδικήσετε την θέση του Αντιδημάρχου;

Όπως ανάφερα και πριν η αγάπη μου για τη γειτονιά μου με οδήγησε στην ενασχόλησή μου με τα κοινά του Δήμου μου. Όραμά μου πάντα ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονιά αλλά συγχρόνως και η ανάπτυξη του ίδιου του Δήμου. Τα 13 χρόνια παρουσίας μου στο Δήμο ως Δημοτικός Σύμβουλος με δίδαξαν πολλά. Έμαθα πως λειτουργούν τα πράγματα και πόσο δύσκολο είναι να πας από το «θέλω» στην πράξη. Δυστυχώς όσο και αν είναι σημαντικά τα κόμματα στην κοινωνία μας, κάποιες φορές, γίνονται εμπόδια για το Δήμο μας. Και αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι αν αγαπάς τον Δήμο σου πρέπει να πορευθείς ως Στροβολιώτης και όχι ως κομματικό στέλεχος και γι’ αυτό τον λόγο ανεξαρτητοποιήθηκα. Η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο νέος τρόπος διεξαγωγής των εκλογών μου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσω τη θέση της Αντιδημαρχίας ως Ανεξάρτητος Υποψήφιος για να μπορέσω να αναλάβω περισσότερες πρωτοβουλίες και αγωνιστώ με πάθος, ήθος και μόνο γνώμονα το καλό του Στροβόλου.

Τι εννοείτε τα κόμματα γίνονται «εμπόδια» στο Δήμο;

Όσο και αν δεν μας αρέσει να το λέμε τα κόμματα έχουν τις δικές τους αντζέντες. Πόσες φορές είδαμε να αλλάζουν στάσεις από την μια μέρα στην άλλη γιατί συμφώνησαν κάτι άλλο πίσω από κλειστές πόρτες; Πόσες φορές καθυστερούν σημαντικά έργα να γίνουν για κομματικά συμφέροντα; Πρόσφατο παράδειγμα στον Στρόβολο με την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του πρώην κτηρίου της ΣΠΕ στον Πυρήνα του Στροβόλου. Ένα Έργο που ψηφίστηκε δημοκρατικά 3 φορές από το Φεβρουάριο 2021 και είναι εγκεκριμένο σε 2 προϋπολογισμούς του Δήμου μας συγκεκριμένα άτομα προσπάθησαν να το μπλοκάρουν. Γιατί; Επειδή έχουμε εκλογές; Με τέτοιες πράξεις απλά κτυπάς τον ίδιο σου το Δήμο.

Οι δημοτικές εκλογές είναι οι πλέον σημαντικές για τους πολίτες, γιατί καθορίζουν την καθημερινότητά τους, τη βελτίωσή της και αναβάθμισή της από τα πιο απλά θέματα μέχρι τα πιο σύνθετα.

Δηλαδή εσείς θα αρνηθείτε την υποστήριξη από κάποιο κόμμα;

Αν κάποιο κόμμα αποφασίσει να με στηρίξει από μόνο του, καλώς. Όμως η απόφασή του, θα είναι απόφαση στήριξης του ατόμου μου και του χαρακτήρα του οποίου πρεσβεύω χωρίς ανταλλάγματα. Αυτός εξάλλου είναι και ο κύριος λόγος που διεκδικώ ως ανεξάρτητος την Αντιδημαρχεία. Εγώ θα συνεχίσω να εργάζομαι για τον Στροβολιώτη και θα πορευθώ με τα πιστεύω μου όπως έμαθα να πράττω όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετώντας το δίκαιο χωρίς συμβιβασμούς.

Με τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για τη θέση του Αντιδημάρχου; Με δεδομένο ότι ο δήμος Στροβόλου παραμένει αυτόνομος ποια είναι η δική σας άποψη;

Δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας. Η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα γίνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Τα θέματα που έθεσε ο κ. Υπουργός για τη θέση των Αντιδημάρχων είναι ουσιώδη και με βρίσκουν αρκετά σύμφωνο. Όμως στους αυτόνομους δήμους όπως θα είναι ο Στρόβολος -που υπάρχει μόνο μία θέση Αντιδημάρχου, αυτή η θέση μπορεί να είναι πολύ ουσιαστική και χρήσιμη εφόσον παραμείνει ανεξάρτητη. Αν ο Αντιδήμαρχος ανήκει στον ίδιο πολιτικό συνδυασμό με τον Δήμαρχο, τότε όντως η θέση, θα υποβαθμιστεί, θα υποσκιαστεί από τον Δήμαρχο και θα χάσει την ουσία της.

Αν ωστόσο μείνει ανεξάρτητη, τότε ο Αντιδήμαρχος θα έχει την ευχέρεια να φέρει την ισορροπία μεταξύ κομμάτων και Δημάρχου. Ένας Ανεξάρτητος Αντιδήμαρχος δεν θα έχει κομματικές δεσμεύσεις και δεν θα εξαναγκάζεται σε υποχρεωτικούς κομματικούς συμβιβασμούς ενώ συνάμα θα έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει κομματικές θέσεις, αν δεν είναι προς το συμφέρον του δημότη. Ένας Ανεξάρτητος Αντιδήμαρχος θα είναι η φωνή του δημότη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ίδιος ο πολίτης μπορεί με την ψήφο του να δώσει δύναμη στην σημαντική αυτή θέση. Άλλωστε o νέος τρόπος διεξαγωγής των εκλογών του δίνει αυτή τη δυνατότητα, μιας και μπορεί να επιλέξει τα καταλληλότερα άτομα χωρίς να χάσει την κομματική του ταυτότητα, αφού ψηφίζει σε διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Σε ποια σημεία πιστεύετε ότι διαφέρετε από τους ανθυποψηφίους σας για τη θέση του Αντιδημάρχου;

Δεν θα ήθελα να μπω σε οποιαδήποτε σύγκριση ή να μειώσω τους ανθυποψηφίους μου. Θα μιλήσω για τον εαυτό μου και τι μπορώ να προσφέρω εγώ στο δήμο Στροβόλου. Η θέση που κατέχω από το 2008 ως Τεχνικός Διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μου έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσω μεγάλες εμπειρίες λαμβάνοντας μέρος σε πολλά μεγάλα Έργα με την ιδιότητά μου ως πολιτικός μηχανικός και υπεύθυνος Έργου. Μια εμπειρία που ήδη αξιοποίησα και ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας κάνοντας πράξη αρκετά Έργα που χρειαζόταν να γίνουν στο σχολείο, και φυσικά μπορώ να προσφέρω και στην προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση του Στροβόλου.

Η θέση του Αντιδημάρχου πρέπει να είναι μία ενεργή θέση και όχι παθητική. Ο νέος μας Αντιδήμαρχος πρέπει να έχει όρεξη, τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρίες για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση του δήμου μας.

Η Τσερίου είναι το χρόνιο πρόβλημα που βασανίζει το Στροβολιώτη, όπως και η ανάπλαση του πυρήνα. Τι έχετε να πείτε στους δημότες σας; 

Όντως. Η ιστορία της Τσερίου πάει χρόνια πίσω και δεν τιμά κανένα μας. Η Τσερίου είναι ένα σχέδιο που για πρώτη φορά ανέλαβε ένας Δήμος να ετοιμάσει από μόνος του και έπρεπε να λυθούν πολλά προβλήματα για να ολοκληρωθεί ως σχέδιο. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πλέον το Έργο είναι σε θέση να ξεκινήσει τον προσεχή Μάιο.

Όσο αφορά τον Πυρήνα, του οποίου ήμουν και μέλος της ομάδας από την οποία έχω παραιτηθεί, ο κυρίως λόγος της καθυστέρησης είναι ότι αρχικά βάφτισαν ανάπλαση του Πυρήνα ένα, το λιγότερο που μπορώ να το χαρακτηρίσω, ημιτελή σχέδιο. Λόγο της εργασίας μου στην Αρχιεπισκοπή έζησα από κοντά την ανάπλαση του πυρήνα της Λευκωσίας και σίγουρα εκείνο που θα γινόταν στο Στρόβολο δεν ήταν αυτό. Όμως πλέον και αυτά τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και υπολογίζεται ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει η ανάπλαση του πυρήνα του Στροβόλου με Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια, κατά 85%.

Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους Στροβολιώτες;

Ένα μήνυμα μόνο. Η προτεραιότητα όλων, υποψηφίων και δημοτών, πρέπει να είναι ο Στρόβολος.
Ο νέος τρόπος διεξαγωγής των εκλογών δίνει στους δημότες τη δυνατότητα, χωρίς να χάσουν την κομματική τους ταυτότητα, να επιλέξουν στις καίριες θέσεις τα άτομα που πιστεύουν ότι είναι τα ικανότερα και βάζουν πάνω απ’ όλα τον Δήμο μας. Τους ζητώ να συμμετέχουν στις Δημοτικές Εκλογές και να ψηφίσουν με το Στρόβολο στην καρδιά τους. Δρόμο – δρόμο, γειτονιά – γειτονιά και με τη συμμετοχή όλων μας, μπορούμε να φτιάξουμε έναν Στρόβολο υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση. Ο Δήμος μας το χρειάζεται και το αξίζει.

Keywords
γεωργιου, προσφορες, γσπ, εκλογες, γνώμονα, ψηφοδελτια, κυπρος, συμμετοχή, μίμηση, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, εκλογικα αποτελεσματα, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, κυπρος εκλογες, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, κομματα, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, βημα, γσπ, κυπρου, αγαπη, αξιζει, ανθρωπος, αν αγαπας, απλα, ατομο, γειτονια, γινει, γινεται, γινονται, γνώμονα, δεδομενο, δυναμη, δυνατοτητα, δημος, δυστυχως, δικη, δωσει, υπαρχει, ειπωθει, εννοειτε, εργα, επρεπε, ετος, ζωης, ιδιο, η δικη, ηλικια, υπηρεσιες, η φωνη, θεοδωρα, ισορροπια, κομμα, λογο, μίμηση, μηχανικος, μπορεις, παντα, οραμα, ουσια, παιδια, παθος, προβληματα, σιγουρα, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σχεδιο, σχολειο, ταυτοτητα, τοπικη αυτοδιοικηση, τρια, φυσικα, φτανει, φωνη, φορα, ανηκει, ευχερεια, γνωσεις, καρδια, μεινει, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα