Σλοβακία: Ενώπιον δικαστηρίου ο ύποπτος για την απόπειρα κατά Φίτσο

Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, προσήχθηκε το Σάββατο ενώπιον δικαστηρίου που θα αποφασίσει για την προφυλάκισή του, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης είναι ο 71χρονος ποιητής Γιουράι Τσιντούλα, φέρεται να πυροβόλησε τον Φίτσο μετά το τέλος κυβερνητικής συνεδρίασης την περασμένη Τετάρτη.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε ενώπιον ποινικού δικαστηρίου στο Πεζινόκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας

Μπρατισλάβα.

Οι πυροβολισμοί κατά του Πρωθυπουργού ρίφθηκαν στην πόλη Χάντλοβα.

Ο Φίτσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με την κατάστασή του να περιγράφεται ως κρίσιμη.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου ανέφερε ότι ο Φίτσο έχει τις αισθήσεις του τώρα, η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην εντατική.

Το δικαστήριο εξετάζει το αίτημα του εισαγγελέα που υποβλήθηκε την Παρασκευή για προφυλάκιση του υπόπτου, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα φόνου εκ προμελέτης.

Ο Ρόμπερτ Κάλινακ, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και στενότερος σύμμαχος του Φίτσο επέκρινε την Παρασκευή πολιτικούς της αντιπολίτευσης και «επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης» επειδή χαρακτήρισαν τον Πρωθυπουργό «εγκληματία, δικτάτορα ή υπηρέτη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν» πριν την επίθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα