Ποια είναι η καλύτερη μέρα για να πετύχετε φθηνά εισιτήρια

Πλησιάζουν οι μέρες των παραδοσιακών διακοπών και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν καθημερινές αναζητήσεις για εξεύρεση του φθηνότερου προορισμού ή πτήσης. Ανάμεσα σ’ αυτούς φυσικά υπάρχουν και οι προνοητικοί οι οποίοι μερίμνησαν να κλείσουν εισιτήρια από τους προηγούμενους μήνες.

Ο Kyle Hotchkiss Carone είναι μια ανερχόμενη δύναμη στη σκηνή της φιλοξενίας της Νέας Υόρκης, όντας ο ιδρυτής και CEO του Grand Tour Hospitality, μίας εταιρείας με ξενοδοχεία και εστιατόρια

και δίνει συμβουλές για το πώς θα ταξιδέψουμε φθηνά και «έξυπνα». 

Αν ταξιδεύει για αναψυχή και έχει λίγες μέρες στη διάθεσή του, χρησιμοποιεί πάντα το Google Flights για να βρει την πόλη στην Ευρώπη με τις φθηνότερες πτήσεις. Ο Carone προτείνει να πληκτρολογήσει κανείς την πόλη του, όπως η Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια, για τον προορισμό, να βάλει απλώς «Ευρώπη». Θα συμπληρωθούν αυτόματα απευθείας πτήσεις προς Βαρκελώνη, Μιλάνο, Πράγα ή Βερολίνο. Από εκεί, επιλέγει την καλύτερη προσφορά και, στη συνέχεια, μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε προορισμό, μέσω μιας low cost αεροπορικής εταιρείας, όπως η EasyJet ή η Wizz.

Διαβάστε επίσης: Ένας..γκουρού συμβουλεύει: Τα κόλπα για φθηνά εισιτήρια και τα μυστικά

Κάθε Αύγουστο ταξιδεύει στην Πάτμο και τον τελευταίο καιρό αποφεύγει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Αθήνα, όπως λέει. Αντιθέτως, πηγαίνει στο Βερολίνο, μετά πετάει με μια φθηνή αεροπορική εταιρεία στην Κω, από όπου παίρνει το πλοίο.

Στον δρόμο της επιστροφής, χρησιμοποιεί έναν ιστότοπο που ονομάζεται Kiwi, όπου μπορεί κανείς να κατευθυνθεί από την Ευρώπη, σε όποιο μέρος θέλει, βρίσκοντας τα φθηνότερα εισιτήρια.

Τα στοιχεία της Jetcost δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Τρίτη είναι γενικά η φθηνότερη ημέρα της εβδομάδας για να κλείσει κάποιος μια πτήση, με μέση τιμή τα 63 ευρώ, αν και το ποσοστό πέφτει στα 57 αν η αναζήτηση γίνει στις 2 το πρωί. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, στον βασικό ναύλο οι τιμές τείνουν να αυξάνονται όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο και οι προσφορές να εξαφανίζονται, οπότε είναι καλύτερο να αγοράζονται πτήσεις μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης.

Η Jetcost εξέτασε μέσω μιας διαδικτυακής μελέτης τις καλύτερες εποχές της εβδομάδας για την εύρεση ταξιδιωτικών ευκαιριών, σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποιήθηκε σε χρήστες της σε 38 χώρες το 2022.

Σε γενικές γραμμές, η μελέτη καθιστά σαφές ότι είναι προτιμότερο να γίνονται αγορές το βράδυ παρά το πρωί. Έτσι, οι πτήσεις στο χρονικό διάστημα που διαρκεί από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. κοστίζουν περίπου 67 ευρώ, ενώ μεταξύ 8:00 μ.μ. και 8:00 π.μ. της επόμενης ημέρας, το ποσό πέφτει στα 63 ευρώ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια,poia