Επίδειξη ισχύος σήμερα στη Σαμψούντα, ανήμερα της 19ης Μαΐου

Το τουρκικής κατασκευής εκπαιδευτικό αεροσκάφος HURJET Jet, κατά τη δοκιμαστική του πτήσης στο πλαίσιο της επίδειξης που θα πραγματοποιήσει σήμερα στη Σαμψούντα.

Το πρώτο υπερηχητικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Τουρκίας με αεριωθούμενο κινητήρα «βγήκε από τη φωλιά του», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά ΜΜΕ για τον εορτασμό της Ημέρας Νεολαίας και Αθλητισμού στις 19 Μαΐου, μετά από δοκιμαστικές πτήσεις

που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries (TAI).

Το HURJET έχει πραγματοποιήσει 56 εξόδους και έχει παραμείνει στον αέρα για 65 ώρες στις δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Σχεδιάζεται να αντικαταστήσει στο μέλλον το αεροσκάφος NF-5 που χρησιμοποιείται από τα ‘Τουρκικά Αστέρια’, την ομάδα ακροβατικών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Το HURJET πραγματοποίησε επίσης μια πτήση με βραχίονα με τα ‘Τουρκικά Αστέρια’.

Η κρατική εταιρεία TAI στοχεύει να παράγει 6-7 αεροσκάφη σε πρώτη φάση και 2 αεροσκάφη ανά μήνα, δηλ. 24 αεροσκάφη το χρόνο από το επόμενο έτος. H ένταξη του HURJET στο στόλο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2025.

Βίντεο:

Türk mühendislerince özgün olarak geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim Uçağı, yarın Samsun’da gerçekleştireceği gösteri kapsamında prova uçuşlarına başladı.

İşte HÜRJET’in tonoları! pic.twitter.com/Bx58fFGiAi

— SavunmaSanayiST.com (@SavunmaSanayiST) May 18, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα