Μουράτογλου: “Δεν προσποιούνται τραυματισμό οι Ράφα-Νόλε”

Ο Πατρίκ Μουράτογλου δήλωσε κάθετα την άποψή του ότι οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προσποιούνται ποτέ τραυματισμό.

Ο νέος τραυματισμός του Νόβακ Τζόκοβιτς που δείχνει να έχει ξεπεραστεί σε έναν βαθμό, πυροδότησε νέα παραφιλολογία στο αν και κατά πόσο ο Σέρβος σούπερσταρ προσποιείται τραυματισμό ώστε να παραπλανήσει έναν αντίπαλό του και να του χαλάσει τον ρυθμό.

Ο Πατρίκ Μουράτογλου θεωρεί ανοησία ένα τέτοιο σενάριο αν και παραδέχτηκε ότι ο Τζόκοβιτς κάνει mind games

κόντρα στους αντιπάλους του κατά καιρούς.

“Μιλάμε για πρωταθλητές. Οι πρωταθλητές ποτέ δεν αποφεύγουν την πίεση. Την αποδέχονται και την απολαμβάνουν. Έχουν μάθει να τη διαχειρίζονται. Κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια των αγώνων του, ο Νόβακ παίζει με το μυαλό των αντιπάλων του όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Μπορεί να προσποιείται ότι τα παρατάει και να επανέρχεται δριμύτερος. Ποτέ όμως δεν προσποιείται τραυματισμό. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι υπερβάλλουν ή προσποιούνται τραυματισμό ούτε ο Ράφα ούτε ο Νόβακ”.

“Έχω μεγαλύτερη δυσπιστία για το αν θα μπορέσει ο Νόβακ να τελειώσει το τουρνουά παρά ο Ράφα. Ο Ναδάλ ξεκάθαρα επιχειρεί να μικρύνει τη διάρκεια των πόντων, είναι πολύ επιθετικός και φαίνεται ότι έχει βρει τον τρόπο να διαχειριστεί τον πόνο. Ο τραυματισμός του Νόβακ στους κοιλιακούς είναι πιο ύπουλος γιατί η συγκεκριμένη μυική ομάδα καταπονείται σε κάθε χτύπημα. Είναι αξιέπαινοι και οι δύο για το γεγονός ότι παίζουν προσπαθώντας να ελέγξουν και το επίπεδο του πόνου τους και τα συνοδά συναισθήματα”.

Κώστας Αϊτάκης

The post Μουράτογλου: “Δεν προσποιούνται τραυματισμό οι Ράφα-Νόλε” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα