ΣΥΡΙΖΑ: Στην ατζέντα εθνικά, οικονομία και … απομόνωση Πολάκη- Συνεχίζει ο Κασσελάκης περιοδείες και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Βόρεια Ελλάδα ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας και της προσπάθειας να έχει «αδιαμεσολάβητη» επικοινωνία με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες – αλλά και με τοπικές αρχές και φορείς – προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους και να τους μεταφέρει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την χθεσινή του επίσκεψη στην Κομοτηνή,

σήμερα θα περιοδεύσει στην Ξάνθη, την Δράμα και την Καβάλα όπου θα παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των ευρωεκλογών, θα επιχειρήσει να μετατοπίσει τη συζήτηση περισσότερο στο κρίσιμο ζήτημα της οικονομίας. Μπροστά είναι η προ ημερησίας συζήτηση ε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για την ακρίβεια που έχει ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μάϊου. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει και πρόταση νόμου για το φορολογικό εξειδικεύοντας τις προτάσεις που παρουσίασε τον προηγούμενο Μάρτιο ο Στέφανος Κασσελάκης. Τέλος, όπως προανήγγειλε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλλει αίτημα κατάθεσης εγγράφων ώστε να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ το πλήρες κείμενο του μεσοπρόθεσμου που κατέθεσε στην Κομισιόν.

Και χθες πάντως, μία μέρα μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα και με τα απόνερα για Βόρεια Μακεδονία και επίσκεψη Ράμα να συνεχίζονται, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ξανά στην ατζέντα των εθνικών θεμάτων.

Σε ό,τι αφορά την κριτική σε Μητσοτάκη για την συνάντηση με τον Ερντογάν, η Βούλα Κεχαγιά, στο επίσημο μπρίφινγκ των συντακτών ΣΥΡΙΖΑ που εγκαινίασε χθες, στάθηκε στις προκλήσεις του τούρκου Προέδρου για την μειονότητα στην Θράκη (την οποία χαρακτήρισε «τουρκική») και τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, για τα οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίστηκε άβουλος και αμήχανος, με χλιαρή αντίδραση και για τα δύο. Σε σχέση με τον ελληνοτουρκικό διάλογο σημείωσε ότι δεν έγιναν βήματα μπρος αλλά και καμία επίσημη αναφορά στις διαφορές μας για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, ενώ για το Κυπριακό είπε «δε δόθηκαν εξηγήσεις στα περί εξεύρεσης λύσης στη βάση των πραγματικοτήτων όπως ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας».

Όσο για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας που είναι και το ζήτημα που σηκώνει περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών η Βούλα Κεχαγιά κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «για ποιο λόγο δεν διασφαλίζει το κύρος της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιας Συμφωνίας που τότε τη χαρακτήριζε “προδοτική” ενώ τώρα την υπερασπίζεται χωρίς όμως να τη θωρακίζει». Απαντώντας και στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη δήλωσή της περί «ρεμπεσκέδων» του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά της υπέδειξε να τους αναζητήσει στην κυβερνητική παράταξη που επί 5 χρόνια κωλυσιεργεί και δεν φέρνει προς κύρωση τα τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το άδειασμα – μήνυμα σε Πολάκη με αφορμή τα εμβόλια

Στην επίσημη ενημέρωση των συντακτών η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλασσε κι ένα μήνυμα της ηγεσίας για τον Παύλο Πολάκη, αφού σε ερώτηση – όπως ήταν αναμενόμενο να δεχτεί με όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες– για το ποια είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια, η κ. Κεχαγιά ουσιαστικά πήρε καθαρές αποστάσεις από τον νυν τομεάρχη Διαφάνειας του κόμματος και πρώην «υπερσυντονιστή» των ΕΠΕΚΕ.

Πολύ χαρακτηριστικά απάντησε πως «η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της πανδημίας είναι απολύτως γνωστή, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε πρόεδρός του και όλα τα στελέχη τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμού και αυτό εξακολουθεί να ισχύει». Ταυτόχρονα, απέφυγε να σχολιάσει την κόντρα Πολάκη -Γεροτζιάφα, τηρώντας στην πράξη ίσες αποστάσεις: «Δεν θέλω να σχολιάσω την σύγκρουση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Η είδηση της απόφασης της Astra Zeneca να αποσύρει το εμβόλιό της για τον κόβιντ την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε την παραληρηματική αντίδραση Πολάκη ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί δικαιωμένος για τις θέσεις του στην πανδημία και επιτέθηκε σε Ανδρέα Ξανθό και Όθωνα Ηλιόπουλο, ενώ από τις βέλη δεν γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια στο κάδρο μπήκε και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας (πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου και υποψήφιος στην Θεσσαλονίκη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές), μετά τα όσα είπε στο Kontra Channel και την εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη (αποκάλεσε τον Πολάκη, τον «πιο τραμπικό πολιτικό») στην οποία παρενέβη τηλεφωνικά για να απαντήσει ο «αψύς» βουλευτής Χανίων. Η κόντρα Πολάκη – Γεροτζιάφα συνεχίστηκε και χθες, το θέμα όμως είναι πως η Κουμουνδούρου και κατ΄ επέκταση ο ίδιος ο Κασσελάκης άδειασαν τον Παύλο Πολάκη και τις παραληρηματικές τοποθετήσεις του για τα εμβόλια.

Πέρα από το μήνυμα της μη ανοχής του Στέφανου Κασσελάκη σε προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές, ακόμη κι εκείνων που στην αρχή τον είχαν στηρίξει, στην περίπτωση Πολάκη, τα πράγματα ίσως είναι πιο σοβαρά.

Το «άδειασμα» για τα εμβόλια έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα περιστατικών που φανέρωσαν σταδιακά, τα ρήγματα στη σχέση Kασσελάκη – Πολάκη από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά (Σπέτσες, γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, F35, κριτική Πολάκη για την προσωπική προβολή Κασσελάκη, κ.ο.κ.).

Την ίδια ώρα ακούγεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί για υποψήφιο στα Χανιά στις επόμενες εθνικές εκλογές τον ξάδερφό του και σημερινό υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο, Βασίλη Κασσελάκη, «απειλώντας» να αποσπάσει την έδρα από τον Πολάκη.

Στην πρόσφατη δε περιοδεία του στην Κέρκυρα, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να διαβεβαιώνει πολίτη ότι στη νέα του ηγετική ομάδα θα βάλει «καλά παιδιά», και υπερθεματίζοντας στα περί «νομενκλατούρας» που του ανέφερε ο εν λόγω πολίτης, πρόσθεσε πως «πολλοί δεν ήταν καλά παιδιά».

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αλλαγών που έχει στο μυαλό του ο Στέφανος Κασσελάκης για μετά τις ευρωεκλογές, φαίνεται να είναι και η απομάκρυνση στελεχών που προέρχονται από τον παλιό ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Προεξάρχοντος ενδεχομένως του Πολάκη ο οποίος στην παρούσα φάση με την αναβίωση της κόντρας για τα εμβόλια προξενεί ζημιά λίγο πριν τις εκλογές, ενώπιον ενός κεντρώου κοινού το οποίο σε κάθε περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να προσεγγίσει.

Διαβάστε επίσης

Πυρά Πολάκη σε Γεροτζιάφα: «Σπας ταμεία σε γελοιότητα, πάρε τα βουνά» – «Μάθε του πώς δίνουν λεφτά οι φαρμακευτικές» είπε στον Άδωνι

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ: Επιστρατεύει ξεκάθαρα ψεύδη στην απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλει ευελπιστώντας να μας πλήξει

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Με μια υποκριτική επίσκεψη στον Έβρο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία

Keywords
Τυχαία Θέματα