Οργή για την… προκλητική εκδοχή της Μόνα Λίζα από την Τεχνητή Νοημοσύνη – «Είναι σαν μοντέλο only fans» (photos/video)

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε μια διαφορετική Μόνα Λίζα από αυτή που έχουμε συνηθίσει καθώς την «έφερε» στη σύγχρονη εποχή.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα εκδοχή του αριστουργήματος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι η Μόνα Λίζα του σήμερα δεν θυμίζει την αυθεντική, αφού έχει πράσινα μάτια, τέλεια μύτη, λαμπερή επιδερμίδα, κόκκινα μάγουλα αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το ντεκολτέ.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές με πολλούς να σχολιάζουν «τώρα ενδιαφέρομαι για την Τέχνη», ή «τώρα δεν χρειάζεται το χαμόγελο, για να την ερωτευτώ». Οι

περισσότεροι όμως αντέδρασαν σε αυτή την εικόνα χαρακτηρίζοντάς τη βεβήλωση ενός σπουδαίου έργου.

y’all notice how ai art is very much catered to target to the male gaze… https://t.co/RB8kciG3nZ

— avary (@kyoruyeye) July 31, 2023

«Προσέξτε πώς η τέχνη της τεχνητής νοημοσύνης εστιάζει στα ανδρικά βλέμματα», έγραψε ένας χρήστης. «Οφθαλμόλουτρο για λιγούρηδες», σχολίασε ένας δεύτερος. «Η Μόνα Λίζα μοιάζει σαν να έχει OnlyFans», πρόσθεσε ένας τρίτος.

Πολλοί φάνηκαν να συμφωνούν με ένα tweet που συγκέντρωσε πάνω από 80.000 likes σχολιάζοντας ότι η Μόνα Λίζα σίγουρα «δεν απεικονίζεται όπως η ίδια θα ήθελε, να αρέσει δηλαδή στους εθισμένους στο πορνό».

No this is what she would look like according to porn addicts. https://t.co/NJI1qf47Xz

— Alma (@glumirror) July 30, 2023

Θέση στην όλη συζήτηση μετά το ντόρο που προκλήθηκε πήρε ο δημιουργός της νέας εκδοχής της Μόνα Λίζα, Τζιανπάολο Ρόζα, σημειώνοντας ότι στόχος του ήταν «να τιμήσει το αριστούργημα του Ντα Βίντσι». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι είναι «θλιβερή» και «προβληματική» η μετατροπή των γυναικών σε σεξουαλικά αντικείμενα του πόθου, αλλά εξέφρασε την ελπίδα το δημιούργημά του να συμβάλει στην εκκίνηση ενός διαλόγου για το «πώς αντιλαμβανόμαστε την Τέχνη και τις γυναίκες».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gianpaolo Rosa (@gianpaolorosa)

Διαβάστε επίσης:

HΠΑ: Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Twitter: Ο Έλον Μασκ κατεβάζει την πινακίδα «Χ» μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των γειτόνων

NASA: Έχασε επαφή με το Voyager 2 που βρίσκεται σχεδόν 20 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά (photos/video)

Keywords
Τυχαία Θέματα