Χαμός στα δικαστήρια Βόλου με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Υπόλογο και υποτελές το δικαστικό σύστημα στον Μπέο

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή εκδίκαση υπόθεσης στα δικαστήρια του Βόλου, όπου βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την ιδιότητα της ως δικηγόρου. Τι ζήτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου το οποίο πυροδότησε την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τι δήλωσε η ίδια η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης, η πρόεδρος της έδρας έδωσε εντολή να κρατηθεί ένας άνδρας από

το κοινό του δικαστηρίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προβολής του βιντεοληπτικού υλικού πλησίαζε την έδρα εξαπολύοντας πυρά για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου και ενώ η πρόεδρος της έδρας αποχωρούσε από την αίθουσα μπήκε μπροστά της, με αποτέλεσμα να σταθεί εμπόδιο στην έξοδό της, ενώ της ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την εντολή που εκείνη είχε δώσει.

Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι συνόδευσαν την πρόεδρο στο γραφείο της.

Λίγη ώρα αργότερα ενώ η εισαγγελέας επέστρεφε στο γραφείο της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε μπροστά της μην επιτρέποντάς τη διέλευσή της.

«Μην με ακουμπάτε, αυτό που κάνετε είναι παράνομο»

Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο προσπαθούσαν να ανοίξουν διάδρομο στην εισαγγελέα προσπαθώντας να απομακρύνουν την κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία τους φώναζε «μην με ακουμπάτε, αυτό που κάνετε είναι παράνομο».

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να υποδείξει στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στο κρατητήριο, όπου κρατείται με εντολή πολίτης, και να τραβήξουν φωτογραφίες.

Η δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου:

“Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια των πολιτών να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη και αυτή η προσπάθεια των πολιτών προσκρούει σε ένα δικαστικό σύστημα το οποίο είναι προφανώς και προδήλως συνδεδεμένο με την δημοτική αρχή. Υπόλογο και υποτελές στη δημοτική αρχή στον κ. Μπέο. Το έχω καταγγείλει και μου κάνει εντύπωση ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν παρεμβαίνει, δεν παρεμβαίνει κανείς για να ελέγξει αυτές τις συνθήκες μαφίας που έχουν επιβληθεί στην πόλη και που εμποδίζουν τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει.

Αυτά που ζήσαμε ήταν πρωτοφανή. Ένα δικαστήριο που μόνο του δήλωσε ότι έχει τεχνικά προβλήματα να κάνει τη δίκη, γιατί δεν μπορούσαν να τηρηθούν πρακτικά. Σε προηγούμενη δικάσιμο δήλωσε ότι έχει τεχνικό πρόβλημα να προβάλλει τα πειστήρια της υπόθεσης σε προ προηγούμενη δικάσιμο πάλι επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και συνολικά έχει αναβληθεί η δίκη με υποτιθέμενα τεχνικά προβλήματα τρεις φορές.

Ο κ. Μπέος σε δημόσιες δηλώσεις του διατρανώνει ότι δεν θέλει να γίνει αυτή η δίκη και φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να του κάνουν το χατήρι. Σήμερα επιχειρήθηκε να παραποιηθούν τα πρακτικά, να εμφανιστεί ότι προβαλλόταν ένα βίντεο στο ακροατήριο ενώ το έβλεπε μόνο η πρόεδρος, ζήτησαν πολίτες να έχουν εικόνα αυτού και η πρόεδρος ζητούσε τα ονόματά τους, παραβιάστηκε η αρχή της δημοσιότητας της διαδικασίας κατ’ επανάληψη και στο τέλος είχαμε ένα φοβερό φαινόμενο, πολλοστό σε αυτή τη δίκη η πρόεδρος να ζητά να συλληφθούν πολίτες μετά τη λύση της συνεδρίασης.

Η πρόεδρος δεν μου απαντούσε όταν τη ρώταγα γιατί δίνει παράνομες εντολές, η Εισαγγελέας δεν απαντούσε όταν τη ρώταγαν γιατί ένας πολίτης κρατείται σε συνθήκες μπουντρουμιού.

Οι αστυνομικοί είναι εδώ με παράνομη εντολή. Δεν δίνονται απαντήσεις και ουσιαστικά επιχειρείται να τρομοκρατηθούν οι πολίτες. Να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν μπορούν να διεκδικούν δικαιοσύνη.

Απέναντι σε αυτό τον τσαμπουκά και την παρανομία θα είμαι δίπλα και με τους πολίτες. Ζητάω επισήμως γιατί ένας νεαρός κρατείται χωρίς να γνωρίζει γιατί και χωρίς να έχω πρόσβαση σε εκείνον παρά μόνο μέσα από κάγκελα και κλειδωμένη πόρτα. Κανείς αστυνομικός δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τη σύλληψη, κανείς δεν μας γνωστοποιεί τον λόγο της κράτησης”.

Διαβάστε επίσης:

Ρωμανός για ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το θλιβερό ριάλιτι των στοχοποιήσεων με το οποίο καλύπτουν την ανεπάρκειά τους

Επιστολική ψήφος: Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι όταν παραλάβουν τους φακέλους τους

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάφτισε ανάπτυξη τους μισθούς πείνας και την εργασιακή ζούγκλα»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμός, Βόλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υπόλογο, Μπέο,chamos, volou, zoi konstantopoulou, ypologo, beo