Ακρίβεια: Ρεπορτάζ κόλαφος και από τον ΣΚΑΙ – Τι ανακάλυψε στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας και της Γαλλίας

Καλές οι επιστολές στην Κοσμισιόν και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή στις Βρυξέλλες.

Βλέπετε η αισχοκέρδεια και η ασυδοσία εξαιτίας πρωτίστως της κυβερνητικής ανικανότητας (ή και πολιτικών της), είναι μοναδικό ελληνικό φαινόμενο και δεν απαντάται σε άλλες χώρες. Τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να δικαιολογεί μία κινητοποίηση των ευρωπαϊκών οργάνων.

Το

χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ είναι αποκαλυπτικό.

Όταν τα τρόφιμα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβά ακόμα και 30% ή και 50% από άλλες χώρες, τι να κάνει η Κομισιόν; Ούτε εισαγόμενη είναι η ακρίβεια, ούτε φταίνε οι πόλεμοι για να υπάρξουν μέτρα από τις Βρυξέλλες, που να αφορούν όλα τα κράτη μέλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρεπορτάζ αυτό εντόπισε ίδια προϊόντα, ίδιας μάρκας, ίδιας συσκευασίας σε σούπερ μάρκετ της Ιταλίας και της Γαλλία – όπου οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι και η αγοραστική δύναμη προφανώς πιο ισχυρή – αυξημένα κατά πολύ.

Ιδού οι περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν:

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Ελλάδα 4,93 – Γαλλία 2,59 ΣΠΑΓΓΕΤΙ Νο 5: Ελλάδα 1,3 – Γαλλία 1 ευρώΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ (ΒΑΖΟ) : Ελλάδα 3,15- Ιταλία 1,95ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ: Ελλάδα 3,80 – Ιταλία 2,95.

Ακόμα και ο ΣΚΑΪ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.
Τα τρόφιμα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη είναι μέχρι και 50% ακριβότερα από τα ίδια ακριβώς προϊόντα στην Ιταλία ή την Γαλλία όπου οι μισθοί είναι διπλάσιοι.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Ελλάδα 4,93 – Γαλλία 2,59
ΣΠΑΓΓΕΤΙ Νο 5: Ελλάδα 1,3 -… pic.twitter.com/yR68DpxXgF

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) May 18, 2024

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης τρολάρει ομογενή που νομίζει ότι ο «πραγματικός πρωθυπουργός» έχει… απαχθεί στην Ουγκάντα – Πώς το σχολίασε (video)

Σε έκθεση Comic Con ο Κασσελάκης – Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει την περιοδεία του (photos)

Ανδρουλάκης: «Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακρίβεια, Ρεπορτάζ, ΣΚΑΙ –, Ιταλίας, Γαλλίας,akriveia, reportaz, skai –, italias, gallias