Ολυμπιακός: Πώς ο Ναβάρο άνοιξε τον δρόμο για τον Περέιρα

19:42 5/1/2024 - Πηγή: Sport 24

Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα οι παραδοσιακοί "μεγάλοι" δεν περιμένουν πολύ για να ξεχωρίσουν και να κινηθούν για οποιονδήποτε που κάνει εντύπωση στην Primeira Liga. Για τον Γκάμπριελ Περέιρα, τον Βραζιλιάνο στόπερ για τον οποίο δραστηριοποιείται έντονα τις τελευταίες ημέρες ο Ολυμπιακός, στην Πόρτο δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικοί μήνες.

Από τα μέσα του φθινοπώρου ο Περέιρα

είχε "στοχοποιηθεί" ως μία από τις βασικές επιλογές των "δράκων" για την απαραίτητη (ακόμη και ως και σήμερα) ενίσχυση στην καρδιά της οπισθοφυλακής τους, με τα πορτογαλικά media από τότε να θεωρούν ως πιθανότατη τη μετακόμιση του στο "Ντραγκά"» στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Πέραν όλων των υπολοίπων, εκτίμηση βασιζόμενη στις εξαιρετικές σχέσεις των δευτεραθλητών Πορτογαλίας με τη Ζιλ Βισέντε, οι οποίες και διαχρονικά έχουν χτιστεί μέσα από διάφορα μεταγραφικά deals, με το τελευταίο χρονικά να είναι η αγορά του Φραν Ναβάρο από την Πόρτο έναντι 7 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αξιοποιήσει την αναταραχή

Έλα όμως που ακριβώς αυτό το deal στάθηκε η αιτία για να διαταραχθούν αυτές οι σχέσεις και έτσι, μετά τον Ναβάρο, ο οποίος την Πρωτοχρονιά έγινε το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρόλευκων" ως δανεικός από την Πόρτο, ο Ολυμπιακός να επιδιώκει να ολοκληρώσει την αγορά και του Γκαμπριέλ Περέιρα, αξιοποιώντας την αναταραχή που υπάρχει μεταξύ των δύο πορτογαλικών συλλόγων.

Ο λόγος της είναι οικονομικός. Η Πόρτο έχει όπως λέγεται στην Πορτογαλία υπάρξει μέχρι στιγμής ασυνεπής στην καταβολή των συμφωνηθέντων με τη Ζιλ Βισέντε για την αγορά του Ναβάρο, έχοντας – μεταξύ άλλων – και μια οικονομική στενότητα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο (σ.σ. ενδεικτικό ότι στη σεζόν 2022-23 «έγραψε» ζημιές 47,6 εκατ. ευρώ).

Ακριβώς εξαιτίας αυτής της στενότητας, πρότεινε την απόκτηση του Περέιρα ως δανεικού ως το τέλος της σεζόν προβλέποντας τότε option αγοράς, κάτι που όμως η Ζιλ Βισέντε απέρριψε, βάζοντας στο τραπέζι ως προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει στην αποπληρωμή για την πώληση του Ναβάρο.

Κάτι που έδωσε και την ευκαιρία για το δυναμικό μπάσιμο του Ολυμπιακού. Από την στιγμή της δημοσιοποίησής του, η Ζιλ Βισέντε υπενθυμίζει το buy out που υπάρχει στο συμβόλαιο του Περέιρα, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Όχι γιατί ελπίζει σε πλειοδοσία, μιας και η Πόρτο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο, αλλά ακριβώς επειδή θέλει να περάσει τα μηνύματά της στους «δράκους» αναφορικά με την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν από την αγοραπωλησία του Ισπανού επιθετικού.

Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σε ευνοϊκότερη θέση τουλάχιστον σε σχέση με την Πόρτο στην κούρσα της απόκτησης του Περέιρα. Νέα πρόταση, όπως ανέφεραν τα πορτογαλικά media, όντως έχει γίνει εκ μέρους των "ερυθρόλευκων" (ειδικά μετά την αρνητική τροπή που πήρε η προσπάθειά απόκτησης του Κάρμο Κάρμο από την Πόρτο) με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να επιβεβαιώνει και αυτός τις επαφές, αναμένοντας τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις των συλλόγων, χωρίς βιασύνη μιας και – και αυτό είναι μια αξιοσημείωτη συνθήκη – η σύζυγος του είναι έγκυος και τους επόμενους μήνες θα φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδί του ζευγαριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα